Micah P Hinson


Naked Song presents...


+ Marco Z


Micah P Hinson

Prachtsongs vol met donkere avonturen, kwellingen en een gezonde dosis hoop.

Deze singer-songwriter is letterlijk gered door de muziek. Drugs, vrouwen, alcohol, ze dreigden hem al op jonge leeftijd te verslinden. Micah was zelfs een tijdje dakloos, maar sleepte zichzelf net op tijd weg van de poorten van de hel. Kort daarna, in 2003, verscheen zijn debuutalbum. Sindsdien staat zijn leven in het teken van zijn ‘gospel’ en gaat het allemaal stukken beter.

Het zal je niet verbazen dat zijn folkie countrysongs donker van aard zijn, maar net zoals in zijn eigen leven wel met een gezonde dosis hoop aan het einde van de rit. Mark Lanegan, Jason Molina en Nick Cave zijn artiesten die je hoort echoën in de verte.

‘And The Pioneer Saboteurs’ heet zijn laatste meesterwerk, en daar hoor je vanavond ongetwijfeld werk van voorbij komt in De Kapel. In maart verschijn zijn langverwachte zesde langspeler: ‘Micah P. Hinson And The Nothing’. Luister hier alvast naar de prachtige eerste single, 'On The Way Home (to Abilene)'.

Marco Z
Jonathan Jeremiah, David Bazan, Nick Lowe, Kris Kristofferson en vanavond Micah P Hinson. Deze Vlaming doet misschien veel voorprogramma's, maar dan ook wel meteen supermooie. Tijd voor eigen shows is er gelukkig ook hoor. Niet bekend met zijn prachtige songs? Check dan nog even zijn album 'The ordinary life of Marco Z'.