Sepultura + Legion of the Damned + Flotsam & Jetsam


+ Mortillery


Sepultura + Legion of the Damned + Flotsam & Jetsam

Brute metal matinee package met Sepultura als headliner!

Een brute metalpackage met Sepultura als headliner, dat is zwaar goed metalnieuws. In november gaat de band zich al opwarmen tijdens een tour door de VS genaamd ‘Tsunami of Metal’, maar daarna komen ze toch echt in Europa laten horen hoe de tracks van hun nieuwe album live klinken. En als Sepultura bands meeneemt als Legion of the Damned, en Flotsam & Jetsam, dan weet je dat het een feest wordt vanavond. Een heel bruut feest!

Wie had na bijna 30 jaar toch durven dromen dat de metalleggende Sepultura in 2013 nog met zo’n steengoed album op de proppen zou komen? ‘The mediator between the head and hands must be the heart’ heet het, en is volledig geïnspireerd op de film ‘Metropolis’ van Fritz Lang uit 1927. De tracks zijn snel, harder dan ooit en zo strak dat de muzikanten zelf bijna robots lijken uit die film van Lang. Met de nadruk op bijna, want Sepultura klinkt zowel muzikaal maar vooral tekstueel menselijker dan ooit.

‘Metropolis’ gaat over een miljonair die een robot tot mens probeert te transformeren. Vandaag de dag zijn we precies andersom bezig met z’n allen, merkt gitarist Andreas Kisser terecht op: ‘Google, internet brillen, en chips onder de huid, we worden robots. Wij willen de nadruk leggen op het hart, want dat maakt ons uiteindelijk mens!'   

Legion of the Damned
Dimmu Borgir, Krisiun, Exodus, Immortal, Marduk, Cradle Of Filth, Morbid Angel en Gorgoroth. Zomaar een rijtje metalgrootheden waar Legion of the Damned het podium mee deelde. De Nederlanders horen zelf natuurlijk ook gewoon in dat rijtje thuis, met als nieuw bewijs dat ze vanavond de Effenaar omver blazen met Sepultura. Death en thrash van de bovenste metalplank!

Flotsam & Jetsam
Helaas moesten deze heersers onlangs hun show in de Effenaar afzeggen, maar niet getreurd, want vanavond staan ze er echt. En ze hebben beloofd om een extra dikke show te geven vanavond. Er werd ooit gezegd dat Jason Newsted de metal in Metallica bracht. Nou, dan heeft hij zijn metalskills opgepikt bij Flotsam and Jetsam, want dat was de band waar hij voor Metallica bij baste. Wordt dit een fijne avond of niet?