Red Fang


+ The Shrine + Lord Dying


Red Fang

Na een geweldige rockshow in juli 2013 komen de heersers van Red Fang terug met The Shrine en Lord Dying als support.

Hier past een welgemikte ´fuck yeahh!´. Op 15 oktober komt ‘Whales & Leeches’, het spiksplinternieuwe album van Red Fang uit. Na de briljante show van de Amerikaanse biersludgerockers in juli, betekent dat eigenlijk maar één ding: een headliner show van Red Fang in de Effenaar!

"Het geluid van Red Fang is toegankelijk, zonder zijn ballen te verliezen en het plezier van de bandleden is overduidelijk. Met songs als ‘Prehistoric Dog’ en ‘Bird On Fire’ lijkt het wegvallen van Clutch vergeten te zijn. Wie weet is dit voor Red Fang het duwtje in de rug om van een goede support-act op te klimmen naar een volwaardige headliner. Waarbij het natuurlijk helpt om twee ijzersterke acts voor je op te laten warmen."

Bovenstaande tekst is van 3voo12 Eindhoven en daar kunnen we weinig aan toevoegen. Behalve dan de vermelding van die ‘ijzersterke acts’:
The Shrine
Gaspedaal op de vloer, versterkers op 12, haren tot de kont. The Shrine – ken je ze nog van hun support bij Fu manchu? - mengt Sabbath met Black Flag, met het verschil dat deze jongens constant een ontzettend geweldige party lijken te hebben. Net als de mannen van Red Fang hebben ze bij The Shrine een gezonde dosis zelfspot en humor. Je leest het in hun bio (‘Pizza etende en langharige skaters in een busje vol Marshall versterkers’) en je ziet het op hun bandfoto’s waar niet zijzelf, maar typische 70’s chicks op staan.


Lord Dying
Ja, de rode draad in de video’s van deze drie bands is toch hun liefde voor gerstenat. Maar muzikaal schakelt Lord Dying wel een tandje hoger en kleurt de sfeer een teint donkerder. Stonermetal met een snuf doom. Voor de liefhebbers van High On Fire, Red Fang, Baroness, Kylesa, Black Tusk, Floor en Weedeater is vanavond te laat komen geeeeeeeen optie.
Voor de die hards is er vanavond ook nog een rockende afterparty. Monomyth levert daar een lekker logge spacerocktrip af en Zamora laat zien waarom zij een nieuwe parel aan het Nederlandse rockfront is met o.a. leden uit Celestial Season en Suimasen. Wat een dikke rockavond is dit!