Will and the People


+ House of Hats


Will and the People

Zomers feestje in december met het zonnige Will and the People!

De snelst groeiende band van het laatste jaar komt naar de Effenaar. Volgens welingelichte bronnen liep de band al na hun Pinkpopoptreden in Eindhoven rond. Maar nu komen ze dus echt ook om op te treden.

Zanger Will Rendle en zijn vrienden hebben elkaar ontmoet in 2010 op het Glastonbury festival in Engeland. Amper twee jaar na die eerste ontmoeting, scoren ze een kneiter van een hit met de single Lion in the Morning Sun. Dat Will and the People nog veel meer in zijn mars heeft, laten ze zien met hun titelloze album. Daarvan slaat de hit Salamander ook goed aan op het grote publiek. In 2012 staan ze dan ook niet voor niets op mega festivals zoals Pinkpop en Lowlands. Ook dit jaar is de band op stoom. In januari kwam hun nieuwe album Friends uit, die doorstootte tot de achtste plek in de Nederlandse album top 100.

Maar live is de band natuurlijk op zijn best. Dat bewezen ze eerder dit jaar op de mainstage van Paaspop. De geweldige sfeer en de opzwepende nummers zorgen ervoor dat ook hier het dak eraf gaat.