Jason Isbell


Naked Song presents... (ism Muziekgebouw)


+ Amanda Shires


Jason Isbell

Alcoholmisbruik en liefdesverdriet leidt tot prachtsongs bij ex-Drive-By Truckers zanger.

Jason Isbell SoutheasternDe mooiste Americana komt uit Amerika. En de beste Americana artiest? Oké, daar valt uiteraard over te twisten, maar ex-Drive-By Truckers zanger Jason Isbell zal in lijstjes vaak op de eerste plaats eindigen. Zijn vierde album ‘Southeastern’ staat vol met tearjerkers die het bot raken en nog net niet breken. Luister de plaat hier.

Met songs als ‘Elephant’  en ‘Flying Over Water’ bewijst Isbell zijn status als supertalent. Pas 34, maar al een lang en bewogen leven achter de rug; De tours over de wereld met Drive-By Truckers, de fles, depressies en liefdesperikelen, maar heel weinig rootsartiesten zetten die ervaringen zo authentiek om naar songs. Soms ingetogen, soms stevig rockend.  

Isbell liet afgelopen jaar nog in het Amsterdamse Carré zien dat hij met slechts een akoestische gitaar en zijn stem tranen tovert in de ogen van de stoerste mannen. Hoofdprogramma en goede vriend Ryan Adams verklaarde eerlijk dat hij wel heel erg zijn best moest doen om over de show van Isbell heen te komen. Of dat lukte? De meningen waren verdeeld. En Adams was in de vorm van zijn leven.

Amanda Shires
'Down Fell the Doves' heet het laatste meesterwerkje van zangeres Amanda Shires. Ze geeft vanavond een intieme set voorafgaand aan die van Jason Isbell, maar is tevens de begeleider tijdes het hoofdprogramma. Toeval? Nee Isbell en Shires zijn namelijk getrouwd.