VoNK


met Frisbeat + Mozaiek + Phins


Gratis toegankelijke fonkelverse, knapperige techno, met een lekkere en vertrouwde smaak, maar tòch anders. Gerijpt op Eindjes' vruchtbare bodem en te plukken in de Effenaar.

Ook voor deze derde editie van VoNK hebben we weer drie ‘Vonkelverse’ artiesten gevonden die ‘Techno, made in Eindhoven' naar het volgende level tillen. Frisbeat, Mozaiek en Phins maken er een zaterdagavond van waarvoor je graag uit je luie stoel komt.

Frisbeat
Donald van Schilt aka Frisbeat is al sinds de jaren ’80 in de ban van acid, house en techno. Een aantal jaar geleden was het Lady Aïda die hem de skills van het digitale beatmixen bijbracht. Sindsdien focused Frisbeat zich op de perfecte mix, samengesteld uit tracks met de diepste beats en overgoten met een moddervette techno-jus.

Mozaiek
Stijn Huijsmans aka Mozaiek maakte op 12-jarige leeftijd zijn eerste loops en tracks. Na zijn muzikale start met eenvoudige sample-software, zocht hij al snel meer controle en creativiteit in het productieproces. De software-upgrade die volgde, vormde de basis voor zijn eerst geproduceerde Hip-Hop beats en Chill Out tracks.  

Toen Stijn zijn eerste techno-klanken op 17-jarige leeftijd hoorde, werd Mozaiek geboren. Inmiddels, diverse techno, deep-house, minimal en chill-out tracks later, staat Mozaiek synoniem voor diepe, melodieuze ‘Wicked-Druggy-and-Looney-Sounds that will work your feet’.

Phins
Vincent Hermes aka Phins is een man van weinig woorden. We zullen dan ook verder niets vertellen over zijn indrukwekkende muzikale prestaties en liefde voor elektronische muziek, maar alleen verklappen dat Phins elektronische muziek ìs, van compromisloze techno tot warme, analoog-abstracte soundscapes. En dan weet je alles wat je vooraf moet weten. De rest ontdek je vanaf de eerste plaat.