Uitverkocht

3 Nights in Heaven: Mark Lanegan


Effenaar en Muziekgebouw presenteren


+ special guest: Duke Garwood + support: Lyenn


Ook dit jaar presenteren Effenaar en Muziekgebouw drie avonden vol prachtige muziek in de Catharinakerk.

Mark Lanegan, wat een held. De man met de donkerbruine strot kwam al meerdere malen langs in de Effenaar, solo of met band. Aan dat rijtje voegen we vanavond graag een prachtige avond in de Catharinakerk toe.

Lanegan begint zijn carrière als frontman van de grungeband The Screaming Trees. Gedurende zijn muzikale leven zit de Amerikaan bepaald niet stil. Hij maakt onder meer onderdeel uit van Queens Of The Stone Age en werkt samen met Pearl Jam, Isobel Campbell en PJ Harvey. Dit jaar verscheen de vrucht van zijn nieuwste samenwerking met de Britse gitaarvirtuoos Duke Garwood, het album 'Black Pudding'. De door whisky, sigaretten en andere genotsmiddelen aangetaste stembanden van de Amerikaan klinken rauw en puur op de voortkabbelende gitaarklanken van Garwood. Teksten die verhalen over de dood, de hel, en uiteraard de liefde zullen in de mystieke omgeving van de Catharinakerk een nog diepere laag krijgen. Een absolute must-see voor liefhebbers van singer-songwriters met een écht verhaal. En voor diezelfde iefhebbers: Lanegan komt dit jaar met nog een nieuw album, 'Imitations', vol met prachtige covers van de helden uit zijn jeugd.

Lyenn
Net als vele muzikanten begon Frederic Lyenn Jacques, beter bekend als Lyenn, als tiener met het bespelen van instrumenten. Door op jonge leeftijd met verschillende instrumenten te beginnen beheerst de Belg een flink arsenaal, wat hem onder meer een plek als bassist in de band van Mark Lanegan opleverde. Ook als soloartiest timmert hij echter heel aardig aan de weg. Met zijn duistere, melancholieke nummers komt hij keihard bij je binnen. Lyenn brengt zijn nummers live op een onnavolgbare, intense wijze en werd al eens vergeleken met niemand minder dan Jeff Buckley.