Amenra


+ Oathbreaker + Throw Me In The Crater + dj Svn


Amenra

Dikke post-doom avond maakt de donkere randen van 'derde Kerstdag' gitzwart.

Wat een dik album brachten deze Belgische heersers afgelopen jaar uit. ‘Mass V’ heet de 4 nummers tellende doommetal-mis en kwam uit via het Neurot label van de Amerikaanse grootmacht Neurosis. De band gaat al jaren voorbij aan de grenzen van doom, donkere drones, metal en gruizige postrock en creëert een eigen universum waarin de dood altijd dichtbij lijkt.

Ook live zijn deze mannen zonder meer briljant, dat bewezen ze nog tijdens hun show met Mastodon in de Effenaar in 2012, maar ook afgelopen april in een mudvol Patronaat tijdens het Roadburn festival in Tilburg. Net als op hun albums schudt Amenra de gitzwarte sluiers onverwachts van zich af en valt terug op hemelse soundscapes; geboorte en de dood liggen vaak dicht bij elkaar. Ondanks, of misschien wel dankzij de zanger die zelden meer aan het publiek laat zien dan zijn gekromde rug, zijn deze Vlaamse vernieuwers één van de meest intensieve live bands die ooit op deze aarde ronddwaalden.


Oathbreaker
Oathbreaker brengt eind augustus hun tweede album uit: ‘Eros | Anteros’ en daar kunnen we bijna niet op wachten, want wat was debuut 'Mælstrøm' een dikke knaller. Het duurde echter maar een half uur, dus laat die nieuwe maar komen! De bijzondere cocktail van post-metal, doom en hardcore die de Gentenaren serveren smaakt al voor je de bodem bereikt naar een nieuwe, ook al ben je al 'knee-deep' in een duistere roes beland. We hebben het hier dan ook niet over een zonnig Mojito-tje!

Throw Me in the Crater
Oke, het zou bijna een Belgische triple worden vanavond, maar we zijn minstens zo blij met deze inbreng uit de lichtstad. Hoewel, het licht gaat nu wel even uit. Throw Me in the Crater mengt sludge met doom en strooit daar een laag overstuurde kiezels overheen alsof het hagelslag is. Hun demo check je hier en als je dan toch bezig bent, bestel meteen hun gelimiteerde cassette! Er zijn er nog 17.