Uitverkocht

De Jeugd Van Tegenwoordig


+ Falco Benz


De ultieme formule voor een dikke party.

Ze braken het Klokgebouw eind 2011 compleet af tijdens de 40 jaar Effenaar show. Het was zonder dollen het feestje van de maand en dat wordt vanavond niet anders. ‘De Formule’ -check die zwaar vette eerste single mensen!- blijft hetzelfde, maar wel met een vers album dat in september verschijnt. De Jeugd van Tegenwoordig is misschien wat minder jeugdig, ze lopen wel steeds verder voor op de rest!

De Jeugd Van Tegenwoordig bestaat uit Pepijn Lanen (Faberyayo), Freddy Tratlehner (Vieze Fur), Ollie Locadia (Willie Wartaal) en zoals altijd bijgestaan door Bas Bron (De Neger des Heils). Vanaf de eerste draaibeurt van 'Watskeburt?!' op de radio, is duidelijk dat De Jeugd van Tegenwoordig een fenomeen is. Allerlei verhalen deden de ronde. Zo zouden de drie rappers elkaar hebben leren kennen bij de voorrondes van Idols 1 en later in huis zijn genomen door De Neger Des Heils Majoor Vlosshard. Ook was er het hardnekkige gerucht dat ze de tekst van 'Watskeburt?!' in de metro hadden gevonden.

Wat de waarheid ook is, met de release van hun eerste album 'Parels Voor De Zwijnen' vestigde De Jeugd definitief hun naam in de Nederlandse muziekwereld. Het album won een onder andere een Edison Award, 3FM Awards, een Mobo Award en vele andere prijzen.

Inmiddels zijn we 8 jaar verder en heeft De Jeugd alle zalen van Nederland en België platgespeeld, op alle festivals gestaan en is hun laatste album 'De Lachende Derde' met de singles 'Sterrenstof' en 'Get Spanish' het meest succesvolle tot nu toe. Zoek maar eens een reden om niet te komen vanavond!