Red Bull BC One Holland Cypher


+ Kraantje Pappie


Red Bull BC One Holland CypherB-boys en breakdance liefhebbers opgelet: Dit jaar vind de prestigieuze Red Bull BC One Holland Cypher weer plaats om te zien wie de beste B-boy van Nederland is. Red Bull BC One gaat maar om één ding: wie is de beste breakdancer ter wereld?

B-boys battelen één-op-één met elkaar in de hoop gekroond te worden tot de felbegeerde Red Bull BC One-kampioen. Wie wordt 'the one'? De Nederlandse Cypher (voorronde) vindt plaats in de Effenaar in Eindhoven op vrijdag 12 juli om 20.00 uur (deuren openen om 19.00 uur). Het Brabantse Eindhoven kan het startpunt zijn naar Seoul. De uiteindelijke winnaar van deze Cypher gaat namelijk door naar de BC One Western European Regional Finals, die plaatsvindt in Italie. De beste B-Boy van de West-Europese kwalificatie bemachtigt een plek in de wereldfinale in Seoul, Zuid Korea!

De 16 deelnemende B-Boys worden beoordeeld door een internationale jury van experts. De jury bepaalt welke dansers een plaats in deze legendarische competitie het meest hebben verdiend. De B-boys worden niet alleen gekozen om hun uitzonderlijke vaardigheden en unieke stijl, maar ook om hun persoonlijkheid.

Let's go back to 2012.... Red Bull BC One Holland Cypher in Eindhoven: