Anneke van Giersbergen


+ Colossa


Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen heeft een nieuw album en staat dus traditiegetrouw in de Effenaar!

Na een fantastische en uitverkochte show in 2012 kunnen we met trots een nieuw concert van Anneke van Giersbergen aankondigen.

Na 13 jaar als frontvrouw van metalband The Gathering de wereld te hebben rondgetoerd is Anneke alweer 6 jaar hard aan het bouwen aan haar solocarrière. Aanvankelijk nog als Agua de Annique, maar sinds het prachtige 'Everything Is Changing' uit 2012, zelfverzekerd onder haar eigen naam. Haar nieuwe album verschijnt in september en belooft een vertrouwde mix van kleine ballads tot rockende stadionsongs.

Van Giersbergen zocht voor dit album de samenwerking met songwriter en producer Arno Krabman en nam de nieuwe songs op met de leden van haar live band. Anneke zegt hierover: “Ik wilde heel graag weer eens met een groep muzikanten in de studio aan een album werken. Dat lijkt logisch, maar tegenwoordig wordt er, deels omdat het technisch mogelijk is, veel op afstand gewerkt en minder samen opgenomen. We hebben een uniek bandgeluid vast weten te leggen, dat mede ontstaan is door intensief touren met deze specifieke groep muzikanten. Daarbij hebben producer Arno en ik ontzettend veel aandacht aan de kwaliteit van de liedjes besteed. Ik ben dan ook ontzettend gelukkig met het niveau van de nieuwe songs”.

Colossa
Colossa rockt je warm vanavond. Kunnen ze dat? Ja dat kunnen ze, want dat bewezen ze afgelopen april tijdens hun albumpresentatie van 'New Day Rising'. 'Twee voor de prijs van één hoor vanavond', zou een reclamejongen zeggen.