Kattekwaad x Heibel!


Heibel! kleine zaal: Lucky Done Gone + The Blaf Buddys + dragNdrop | Kattekwaad Grote zaal: kattekwaad dj's + Glitterende Eenhoorn + Menah + Gebakken Muren + De Bende


Vanavond gooien we alle deuren van de Effenaar open, voor een afwisselend opstootje in de kleine zaal met Heibel!, daarnaast lanceert Kattekwaad voor het eerst hun eigen terugkerende dansavond in de grote zaal. Maak je klaar voor een genreoverstijgend avondje dansen vol house, hiphop, dubstep, trap, funk, disco, kunstenaars, designers en nog veel meer!
 

KATTEKWAAD
Grote zaal | 23:00 uur | Kattekwaad dj's + Glitterende Eenhoorn + Menah + Gebakken Muren + De Bende | Kunstenaars + Designers

Kattekwaad bestaat uit een een groep enthousiaste muziekliefhebbers die graag hun passie voor muziek delen.  Wat begon met een eigen podcast waarin de dj’s hun favoriete muziek presenteerden, is inmiddels voor velen een begrip in het Eindhovense nachtleven. Deze eerste editie wordt meteen groots aangepakt. Samen met kunstenaars, designers en andere creatievelingen maakt Kattekwaad van de Effenaar je nieuwe thuis.

Glitterende Eenhoorn & Menah
Veel creatitiveit dus deze avond. Zo zal om te beginnen het bijzondere VJ-duo Glitterende Eenhoorn & illustrator Menah de Effenaar letterlijk en figuurlijk inkleuren.Geïnspireerd door het publiek mixen ze visuals met live tekeningen. Ze laten jouw ideeën tot leven komen op het doek.

Gebakken Muren
Ook het tekenaars-collectief ‘Gebakken Muren’ gaat de Effenaar onder handen nemen. Gedurende de avond zullen ze van saaie stukjes muur een vers gebakken kunstwerk maken. Inspiratie halen ze uit moderne tekenfilms als Adventure Time en klassiekers als Mickey Mouse en Bugs Bunny. Daarnaast halen ze ideeën uit stripboeken en de werken van kunstenaars als M.C. Escher, Pat Perry en Supakitch.

De Bende
Tenslotte hebbenwe de lichtontwerp studio ‘De Bende’ (i.s.m. Serge Offermans) gevraagd om een interactieve lichtinstallatie te creëren. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom het vooral zien en beleven op 8 juni!

 


 

HEIBEL!
Kleine zaal | 23:00 uur | Lucky Done Gone + The Blaf Buddys (Biki 90) + dragNdrop (live electro set)

Heibel! is een gratis en maandelijkse zaterdagavond in de kleine zaal van de Effenaar. Iedere maand presenteren lokale dj's en feestorganisatoren zich tijdens een afwisselend opstootje.

Lucky Done Gone
Lucky Done Gone is een nieuwe talentvolle DJ uit het zuiden van het land, in de volksmond beter bekend als Gijs Voesten. Al op jonge leeftijd raakte hij geïnspireerd door elektronische muziek. Begonnen met electro, ondertussen ook thuis in stijlen als bass, house, techhouse, acid en breakbeat. En dat met veel gevoel voor dansbare sets vol variatie. Dit bracht hem al in Paradiso en het Sziget festival. Vergeet niet dat deze man zeker niet bang is om te gassen!

The Big Blaf Theory
Vanaf het moment van het ontstaan van het heelal duurt het zo’n 100.000 jaar voordat zich atomen, de bouwstenen van de materie, vormen uit minuscule, subatomaire deeltjes.Waarschijnlijk klonteren zo’n miljard jaar later gassen samen en ontstaan de eerste melkwegstelsels. Enkele jaren later vonden Biki90 hardliners Eddy Acapulco & Reneger het een goed idee om als dj duo de Blaf Buddy’s de wereld te bestormen. And so they did. Verwacht een dolle brabo party mix van moombathon, trap, bass en  hiphop.

dragNdrop.
Thomas Castelijns en Dirk Kanters zijn dragNdrop. Deze Eindhovense live-act bracht in januari tijdens de eerste VoNK de zaal al aan het koken met hun opzwepende smeltkroes van electro, chemical, techno, drum’nbass en rock. Vanavond doet dragNdrop zelfs een speciale electro set voor Heibel!  Live hanteert dragNdrop een genadeloze aanpak. Stilstaan op de dansvloer is geen optie. Dus trek je oudste sneakers maar aan … dNd will make your rubber burn.