Douwe Bob


+ Sunday Sun


Het grote singer-songwriter talent Douwe Bob komt naar de grote zaal!

Te laat geboren? Vooruit, qua muzieksmaak verlangt singer-songwriter Douwe Bob terug naar vervlogen tijden. De koortjes uit de jaren 60, de sound van de jaren 70 en het pure ambacht van songwriting. Gelukkig is Douwe Bob ook gewoon helemaal van nu. Hij won het programma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’ en bouwde daarnaast rustig aan een modern klinkend album vol bloedmooie popliedjes met de voeten stevig in de Amerikaanse muziek.

Zijn debuutalbum ‘Born In A Storm’ schreef en nam hij op met muzikanten die hij het afgelopen jaar bij elkaar zocht. Douwe Bob: "Ik heb de mazzel gehad dat ik, overigens nog voor het tv-programma, een contract heb getekend bij een platenmaatschappij die mij de volledige vrijheid heeft gegeven om in mijn eigen tempo te maken wat ik zelf mooi vind. Best uniek in deze tijd. Het afgelopen half jaar heb ik ontzettend veel nummers geschreven en rustig de mensen bij elkaar gezocht met wie ik mijn plaat wilde gaan maken."

Vanavond hoor je de songs van Douwe in de Effenaar en als je nog niet overtuigd was van zijn immense muzikale talent, dan ben je dat vanavond nog voor het einde van het eerste liedje!