Bush


+ Florida Room


Bush

Bush komt de grote zaal rocken met de grungy songs waar ze in de jaren negentig groot mee werden.

Let op: Deze show is onderdeel van de Effenaar Zomeractie.

Het debuut ‘Sixteen Stone’ en de opvolger ‘Razorblade Suitcase’ van Bush zorgde voor behoorlijk wat opwinding midden jaren 90. De Europese -vooruit Britse- tegenhanger van Nirvana was gevonden! Grungy gitaren, ijzersterke rocksongs en Gavin Rossdale ; een zeer sympathieke en voor hordes dames woest aantrekkelijke frontman.

‘Everyhting Zen’, Glycerine’ en talloze andere hits later bewees Bush ook nog eens geen eendagsvlieg te zijn en zichzelf constant te kunnen vernieuwen.

Toch verdween de band in 2002 een paar jaar van het toneel. Leadgitarist Pulsford en bassist Dave Parsons verlieten de band en werden vervangen door respectievelijk Chris Taynor en Corey Britz. Intussen trouwde Rossdale met superster en No Doubt zangeres Gwen Stefani en vestigde zich in Amerika. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan!

In 2011 was Bush opeens helemaal terug met het zeer goed ontvangen ‘The Sea Of Memories’. Uitverkochte shows over de hele wereld volgden, en met een verse bezetting brand de 'bushfire' harder dan ooit. Zo hard, dat de band momenteel opnieuw bezig is aan een nieuw album. Maar het beste nieuws van alles is toch wel dat je Bush vanavond ziet rocken in Eindhoven!

Stond eerder in