KRS-ONE


Dour Festival supports...


+ Het Verzet


KRS-ONE

KRS-ONE komt het feestje van 2012 lekker overdoen!


Wat een feest was dat afgelopen zomer met KRS-ONE! En de liefde is wederzijds want de rapper komt ook in 2013 terug naar de Effenaar. KRS heet eigenlijk Lawrence Krisna Parker en was ooit de fameuze MC van Boogie Down Productions (BDP), één van de invloedrijke hardcore hiphop-groepen uit de jaren '80.


KRS-ONE vestigt zijn naam in 1987 met het BDP album 'Criminal Minded'. In de microfoon van KRS-ONE komen maatschappijkritiek en rap samen. KRS-ONE staat sindsdien bekend om zijn furieuze politieke statements met een sociaal bewuste ondertoon, geuit in venijnige raps.

Kort na het verschijnen van 'Criminal Minded' wordt BDP uitéén gereten door de moord op de muzikale compaan van KRS-ONE, dj Scott La Rock. Vanaf 1993 maakt KRS-ONE furore als solo-artiest met onder meer de albums 'Return of the Boombap' en 'I Got Next'. Dit jaar verscheen zijn laatste album 'Just Like That', hieronder zie je de eerste single van het album.

De live shows van de grootmeester staan bol van de hiphop-klassiekers. Wat dacht je van legendarische nummers als: 'Mc's Act like they don't know', 'Black Cop', 'Real Hiphop', 'South Bronx', 'The MC', 'Outta Here', 'Sound of da Police', 'Step into my world', 'The Bridge Is Over' en 'Underground'? De Blastmaster gaat de grote zaal omtoveren tot hiphop walhalla vanavond. Kom af, met je oren open.


--------------------------------Dour Festival deelt uit-----------------------------------------------------------------------
Het Dour Festival in België (18 t/m 21 juli) is één van de tofste festivals van onze zuiderburen. We werken dan ook graag samen met Dour om de show van KRS-ONE extra vet te maken. Voor de eerste 30 bezoekers hebben we vanavond dan ook een zeer tof presentje; een Dour tasje met allerlei leuke Dour-verrassingen erin. Let op: op=op.

Ohja, mocht je naar het Dour Festival gaan, check dan deze handige Douravaan optie, de Dour-bus met opstapplaats in Eindhoven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------