ZOOM: Lando Kal + Gerben Louw + Piro + Eric Valentine


line-up: Lando Kal (Hotflush, Rush Hour) + Gerben Louw (Crème Organization) + Eric Valentine (ZOOM, Kitsch) + Piro (ZOOM, Broke)


ZOOM is de nieuwe frisse clubavond van dj’s Piro en Eric Valentine, ditmaal met frisse sounds uit Berlijn!

Dit kindje van Piro (ZOOM, Broke) en Eric Valentine (ZOOM, Kitsch) biedt je een frisse sound met de meest verrassende en upcoming artiesten van het moment. De headliners van deze avond zijn niemand minder dan de Amerikaanse Lando Kal en de Nederlandse Gerben Louw.  Piro en Eric Valentine zorgen zelf natuurlijk voor een goed begin van de avond.

Lando Kal (Hotflush, Rush Hour), begon als DJ en producer in de underground techno scene van San Franscico. Voordat hij in 2010 Berlijn zijn nieuwe thuisbasis kon noemen, heeft hij een tijd in Brooklyn New York gewoond waar hij zijn eigen sound ontdekte. Met zijn hervonden liefde voor 90’s Detroit techno en zijn groeiende verzameling van apparatuur, creëerde hij een onderscheidende donkere industriële sound. Zelf noemt hij het ‘A freaked out Juggernaut of electronic music’.
Eerder dropte hij tracks op het label Hotflush recordings van Scuba en tekende recentelijk op het Nederlandse Rush Hour label. Met zijn experimentele 4/4 beats van in elkaar gewoven house, techno, electro, Miami bass en Acid, belooft Lando je mee te nemen door een verhaal van donkere beats en harde high-hats. Zijn versie van Detroit techno anno nu.

Gerben Louw (Crème Organisation) brengt je beats tussen de 100 en de 140 bpm die ervoor zorgen dat je niet stil hoeft te staan vanavond. Zijn sound bevat een cross-over tussen house, techno en electro met een eigen sausje. Eerder heeft hij zijn kwaliteiten al kunnen showen op Solar Weekend Festival, Backstage, Audio Culture en onlangs warmde hij het publiek nog op voor Dusky en Breach in de Trouw tijdens Colors.