Fish


Moveable Feast Tour 2013


+ Vanderlinde


De ex-Marillion frontman Fish komt langs met zijn grootste hits en beste grappen.

Schuw is de beste man zeker niet, meer van het type ouderwetse frontman. In goede zin, want de verhalen die Fish tussen de nummers door vertelt, zijn ronduit interessant en grappig. Niet voor niets dat de zanger een enorme following heeft die zich ‘fishheads’ noemt. Zijn nog op te nemen album heet 'Feast of Consequences' en daar zullen we vast al wat van gaan horen. Al hopen wij natuurlijk ook dat Marillion’s ‘Kaleigh’ gewoon voorbij komt vanavond!

De biografie van Fish, het alias voor Derek William Dick, is hilarisch, gedetailleerd en ontzettend uitgebreid. Zo staat er bijvoorbeeld in dat hij op 15 maart 1981 zijn eerste ‘gig’ deed als zanger van de progressieve Britse rockband Marillion. Maar ook dat hij een paar weken ervoor was ontslagen toen hij als inspecteur van watersprinklers werkte. En ook dat hij in 1987 voor het eerst in Duitsland op vakantie was.

Het wordt een heel gaaf avondje Fish. Want laten we er niet omheen draaien, deze lange Schot hoort gewoon in het rijtje Peter Gabriel en Roger Daltrey thuis.