Laura Jansen


+ Sunday Sun


Laura Jansen

Nederlandse 'LA girl' komt terug naar lichtstad.

Bam, en daar was Laura Jansen opeens weer, tijdens de 3FM Serious Request eindshow. Ze zong er haar nieuwe single 'Same Heart', geschreven met niemand minder dan Keane-zanger Tom Chaplin. Op 22 maart komt er een nieuw album uit met de naam 'Elba' en uiteraard hoort daar een clubshow in de Effenaar bij.

Jansen, dochter van een Amerikaanse moeder en Nederlandse vader is al 11 jaar woonachtig in Los Angeles waar ze het vak leerde op de Amerikaanse manier; hard werken, veel spelen en nog eens veel spelen. Met haar innemende persoonlijkheid, kristalheldere stem en onverbloemde muzikaliteit stapte ze tijdens haar bliksembezoek aan Nederland vele huiskamers en muziekharten in met haar vertolking van haar debuutsingle ‘Single Girls’ in het Tv-programma De Wereld Draait Door. Laura’s debuutplaat ‘Bells’ kwam daarna op 12 binnen in de Nederlandse albumlijsten. Haar vertolking van Kings of Leon’s ‘Use Somebody’, zorgde vervolgens voor de doorbraak naar een breed publiek. Maar ook met haar single 'Wicked World' had ze een dikke hit.

Sunday Sun
Muziek hoeft echt niet altijd moeilijk, donker, of vergezocht te zijn. Sterker nog, een luchtig popliedje op zijn tijd doet wonderen. Enter Sunday Sun! Met leden uit Nederlandse topacts als Woost, RubyQ, GEM, Laura Jansen zit het supersnor met liedjesschrijftalent! Een must hear voor liefhebbers van klassieke Britpop.