SAW: Dubstep o.a. Culprate feat. MC Maksim + p0gman + Nicon + Addergebroed


line-up: Culprate feat. MC Maksim + p0gman + Nicon + Addergebroed + Devnik + Obscure + vj Elisa


SAW is alweer een jaar hét dubstep feest van Zuid-Nederland!

Het eerste jaar zit erop en we zijn toe aan editie nummer 5! Met een mix van diep, rauw en hard laat SAW elke editie weer de meest uiteenlopende dubstep stijlen naar voren komen. De artiesten die we in het eerste jaar ontvingen liegen er dan ook niet om. Van bekende helden als SKisM, The Others, Subscape, Caspa, N-Type, KOAN Sound, Dismantle, Genetix en Youngsta tot upcoming talent als Vodex, Posij en Eddie K. Ook ijsbrekers Devnik, Addergebroed en Obscure hebben na vier edities een plek in de SAW hall of fame der dubstep verdiend.

SAW is de blend van diep, duister, hard en rauw. Die lijn zetten we met de aankomende edities stevig door met een nog sterkere focus op het neerzetten van een vooruitstrevende en uitdagende avond. Te beginnen met SAW #5 op 23 februari. Want zeg eerlijk, als iemand past binnen dit plaatje dan is het wel Culprate!


CULPRATE ft. MC MAKSIM (Inspected | UK)
Deze Londenaar doorbreekt met regelmaat barrières en gaat daarmee vaak waar niemand eerder ging. Niet je doorsnee producer en ook zeker niet je doorsnee DJ dus. Waarschijnlijk het meest bekend van eigen tracks als “Hall Of Mirrors” en “Nightmares In Reality”. Op die laatste track is zijn kompaan MC Maksim te horen die op 23 februari de set van Culprate van vocalen komt voorzien. Daarnaast kennen we Culprate natuurlijk van remixes die hij deed voor o.a. KOAN Sound, Friction en Loadstar.

Onlangs dook hij nog samen met Gemini, KOAN Sound en Asa de studio in voor een monster collaboratie in het kader van Movember. Uit die sessie kwam Beyond The Shadows. Beyond The Shadows mag misschien wel de dikste samenwerkingstrack in de dubstep ooit genoemd worden.

Culprate dus.

P0GMAN (Styx Recordings | UK)
Het ontbreekt wederom niet aan UK vibes vanavond want ook P0gman vliegt naar Eindhoven om achter de decks te klimmen. Al een tijdje maakt de beste man minimalistische tracks die vooral niet te overgeproduceerd klinken. De verzameling tracks die voort zijn gekomen uit zijn rechtdoorzee manier van produceren vromen intussen een zelf betiteld genre genaamd P0gstep. Als je het kent klinkt dat allemaal best logisch. Knallen dus.

NICON (Subway | NL)
Nicon, wie kent hem niet? Het brein achter het gerenommeerde label en boekingskantoor Subway, promoter van de bombastische Subway feesten en daarnaast ook nog eens een hele goede DJ. Graag geziene gast op menig feest, rave en festival en dus natuurlijk ook op SAW.

DEVNIK (SAW / Subway / Deep Cutz | NL)
Natuurlijk prijkt de naam SAW resident Devnik ook deze editie weer op het affiche. Ooit begonnen met het produceren en draaien van Electro, na de ontdekking van Dubstep verschoof zijn liefde echter volledig naar sub-bassen. Devnik is een beest als het gaat om produceren. Sinds de vorige SAW in december heeft hij inmiddels al weer acht tracks gepubliceerd en er komen er ongetwijfeld nog vele bij.

ADDERGEBROED (SAW / Subway | NL)
Ook Addergebroed zit nog steeds in de lift. Met succes in het binnen en buitenland wist hij Europa al te doorkruisen en onlangs kondigde hij zelfs aan met zijn muziek naar Amerika te gaan. Zijn laatste succesje was de ontzettend vette remix die hij maakte van Sadhu’s track Say What.

Eerder werkte hij al samen met namen als; Habstrakt, Maksim, Bukez Finezt en vele anderen. Op 23 februari dus in eigen land te zien en wel in de Effenaar.

OBSCURE (SAW / Dub Zero° / Access FM | NL)
Dit Nederlands/Belgische duo is meer dan bekend bij de vaste SAW bezoeker. Ze bijten doorgaans het spits af op de SAW avonden en dat doen ze in stijl. Beide heren zijn creatieve duizendpoten die naast hun energieke maar obscure muziek ook succes boeken met tal van andere artistieke uitingen.

MC SWIFT (PRSPCT / Subway / Untitled | NL)
De avond wordt, net als de vorige keer, gehost door niemand minder dan MC Swift.