Rachel Sermanni


+ Woody Veneman


Rachel Sermanni

Schotse schone brengt intieme luisterliedjes voor het eerst met band in Nederland

De Schotse singer-songwriter Rachel Sermani is niet alleen een zeer prettige vertoning, ze maakt bovenal schitterende luisterliedjes. Haar intieme en verhalende songs gaan veelal over alledaagse zaken waar je als jonge vrouw mee te maken krijgt. Dat neemt niet weg dat de songs een volwassen en ervaren karakter meedragen. Dat is ook niet gek, als je weet dat Rachel de afgelopen twee jaar zo’n beetje continu op tour geweest is.

Ze deed een aantal tours als support van Fink en speelde op belangrijke showcase festivals zoals Eurosonic en The Great Escape. De oplettende singersongwriter-liefhebber kent haar wellicht ook van Naked Song Festival, waar ze in 2011 een zeer goede indruk maakte.

Vanavond komt ze voor de tweede keer naar Eindhoven, deze keer voor het eerst met een band. Sermanni bracht in 2012 haar debuutalbum ‘Under Mountains’ uit, waarvan de prachtige singles ‘Eggshells’ en ‘The Fog’ hieronder te beluisteren zijn.

Woody Veneman
De warme klanken van Rachel vragen om een klein en intiem voorprogramma. En dat is Woody Veneman die je wellicht kent van de folkband Woody & Paul. Of van zijn exclusieve solo shows in de lichtstad. Vanavond is het weer zover en speelt hij een mix van eigen werk en rootsy oldtimers.