Stuurbaard Bakkebaard


+ Elyas Khan


Stuurbaard Bakkebaard

Na een te lange radiostilte komt er eindelijk nieuw werk van een van de beste bands die Eindhoven ooit gekend heeft!

 De gaafste Eindhovense groep van de afgelopen tien jaar? Stuurbaard Bakkebaard! Nee, over muzieksmaak valt natuurlijk te twisten, maar feit is dat deze mannen na een flinke sabbatical (laatste plaat l’Amour dateert alweer van 2009) weer terug zijn tot plezier van een hoop mensen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om het nieuwe album te horen dat 'Boys Do Cry' heet!

Ongetwijfeld heeft dat nieuwe materiaal weer die rauwe, humoristische, catchy en altijd verrassende invalshoek. De band speelde de afgelopen 15 jaar overal en nergens, maakte een soundtrack voor de film ‘Doodslag’ met o.a. Theo Maassen in de hoofdrol en was jarenlang de aanvoerder van het beruchte Beukorkest. Muzikale vergelijkingen zijn er veel, misschien wel zo veel - o.a. G. Love, Tom Waits en de Kift - dat je de conclusie moet trekken dat SBBB een geheel eigen sound heeft. Een sound waar Eindhoven trots op is.

Elyas Khan
Dit excentrieke heerschap heeft op het podium gestaan met grootheden als Amanda Palmer, Animal Collective, Coco Rosie, Anthony & The Johnsons, Sonic Youth, Nouvelle Vague, 17 Hippies, Tarif de Haidouks, Alain Bashung en Jamie Lidell. Zijn stijl is ongeveer net zo moeilijk te beschrijven als die van het hoofdprogramma van vanavond. Heavy, mierzoet en spiritueel wordt verenigd in een lawine van muzikaliteit, dat is een zekerheidje.