Paganfest 2013: Alestorm + Arkona + Thyrfing


Enige show in NL!


+ Ex Deo + Wolfchant + Bornholm


Het mythische Paganfest is in 2013 in de Effenaar. Vikingen, piraten en ander gespuis unite!

Het Paganfest slaat voor de tweede maal haar heidense tentenkamp op in de Effenaar! Met een killer line-up die een paar metalgiganten van jewelste naar Eindhoven brengt: Alestorm, Arkona en Thyrfing. Bier, spierballen, lange zwiepende manen, mythologie, en ja inderdaad, een goeie bak folk,- pagan,- gothic,- en piratenmetal zijn ingrediënten die je keihard links en rechts om de oren krijgt deze avond! 666% plezier gegarandeerd in deze wereld van zwaarden, trollen, baarden, verrassende instrumenten, donkere wouden en bakken vol gerstenat.

Alestorm
Alestorm was er tijdens Paganfest 2009 ook bij in Eindhoven en stond vorig jaar ook nog bij de Eindhoven Metal Meeting te scheuren. Als er één groep is bij wie het lekker pintjes wegtikken is, is het wel bij deze Schotten. Dit viertal maakt onvervalste piratenmetal! Ooglappen, kielhalen, kanonnen, kraaiennesten, haakhanden, over hoge golven deinende schepen: welkom in de wereld van Alestorm. Als je op de piratenpartij gestemd hebt, is dit je band!

Arkona
Met het debuutalbum
‘Vozrozhdenie’ maakten deze Russen één van de beste Slavische pagan-albums ooit. Uiteraard rocken deze Russen als een gek, maar dan wel met een gevaarlijk groot arsenaal aan traditionele, haast mythische instrumenten. Genoeg om de oorlog tegen welke andere folkmetalband dan ook te winnen in elk geval. Een must hear tijdens Paganfest 2013!

Thyrfing
Vikingen opgelet. Uit de Zweedse mist komt een boot met daarop zes reuzen. In hun handen hebben ze instrumenten waar snoeiharde vikingmetal uit voortkomt. Zo hard, dat de boot vanzelf vooruit gestuwd wordt, puur door hun krachtige muziek. Deze Vikingen komen alleen maar aan land om de boel over te nemen, te veroveren en compleet verpulverd achter te laten. Thyrfing!

Tijdschema:
17:30-18:00     Bornholm
18:15-18:50     Wolfchant
19:05-19:45     Ex Deo
20:00-20:45     Thyrfing
21:05-21:55     Arkona
22:20-23:20     Alestorm