Comedy Night: Comedytrain met Martijn Koning en Patrick Laureij


Iedere tweede zaterdag van de maand comedy in de Effenaar!

Martijn Koning
Hij was in maart ook al in de Effenaar, maar komt vanavond met een compleet nieuwe show!!Martijn Koning (1978) maakt al meer dan zes jaar de comedy podia onveilig, sinds 2006 als lid van Comedytrain. Daarbij combineert hij snedige one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Razendsnel manoeuvreert Koning door de wereld in zijn hoofd die afwisselend pijnlijk herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig.

En zoals zoveel leuke dingen in de wereld, begon het allemaal onschuldig en uit verveling. In de zomer van 2004 gaat Martijn op een podium in Amsterdam verhaaltjes en grapjes vertellen, omdat hij die dag niks beters te doen heeft. Het blijkt een revelatie, niet in het minst voor hemzelf en vol overgave stort hij zich in het avontuur. In korte tijd weet hij met zijn eigen teksten naam te maken en staat hij o.m. op de Uitmarkt, Laughing Matters en Lowlands. Daarnaast schrijft Martijn teksten voor televisieprogramma’s zoals Dit Was Het Nieuws. Wanneer hij in 2006 wordt aangenomen bij Comedytrain, gaat een droom in vervulling. In het walhalla van de Nederlandse comedy kan hij zich verder ontwikkelen tussen gelijkgestemde zielen. Doe er je voordeel mee!

Patrick Laureij
Zoals zovele comedians in de dop, werd Patrick (1982) als puber gegrepen door de grote Amerikaanse namen: Eddy Murphy, Richard Pryor, Chris Rock, Jerry Seinfeld. Maar dat dat ook in Nederland kon, ontdekte hij pas later. In 2006 schrijft Patrick zich in voor de Rotterdamse Talent Night. Tijdens deze talentenjacht ontdekt hij in korte tijd de twee uitersten die bij Comedy horen: valt de eerste avond het voltallige publiek als een blok voor zijn half geïmproviseerde grappen; op avond twee treft hij een oorverdovende stilte en gaat hij voor het eerst ‘dood’ op het podium.

Hij moet dus aan het werk. En dat doet hij ook. Via verschillende kleine podia en vele, vele optredens belandt hij uiteindelijk op het Open Podium van Toomler waar hij de kneepjes van het vak leert. Zijn harde werken ziet hij in 2009 bekroond met een geslaagd Comedytrainauditie, waarna hij mag toetreden als nieuwste lid van dit illustere gezelschap. Nieuwe standplaats Amsterdam dus, maar deze Rotterdammer laat zich niet kennen. Met een onvervalst accent en de bijbehorende eerlijkheid is hij inmiddels wekelijks in Toomler te zien.