Uitverkocht

Lianne La Havas


A close encounter with ...


+ Josh Kumra


Lianne La Havas

'A close encounter with ...' is de concertserie van de Effenaar in samenwerking met Muziekgebouw Frits Philips. Eerder vonden in deze serie al concerten van Antony & The Johnsons, CocoRosie, Alela Diane, Steve Earle en Elvis Costello plaats.

Artiesten geloof je doorgaans niet meer als ze zeggen dat het een droom is om voor je te staan, maar Lianne La Havas wel, zoveel naturel en spontaan plezier spreidde de jonge zangeres tentoon op het podium van het afgelopen North Sea Jazz Festival.

Haar reputatie van nieuwe soulster snelde haar de laatste weken vooruit, maar het moet gezegd: ze maakte de verwachting van haar fijnzinnige debuutalbum helemaal waar. Met veel flair speelde de charmante Britse haar kleine soulliedjes op haar elektrische gitaar, deels samen met een driekoppige band. Over haar ex-vriendje, liefdespijn en strijd gaan veel van die nummers, opbouwend tot een reeks die ze afsloot met het heftige en ontroerende Gone.

Het is simpelweg de warme, smeuïge kleuring van haar stem die haar zo indrukwekkend maakt. Samen met het feit dat ze echt goede soulliedjes heeft, verhaaltjes met een kop en een staart op catchy melodieën, en met voldoende dynamiek. Die stem is zuiver en hoog, en blijft goed als ze hoger gaat, met een klein heesje. Ze kan er fel mee uithalen, hem laten rafelen en ze is in staat klanken uit elkaar te laten vallen als de emotie van het liedje daarom vraagt.

Ze zong Age als een folky, solo met gitaar. Net als de cover van He loves me van Jill Scott, dat in haar handen een glinsterend kleinood werd. In Forget pakte ze theatraal uit, met luide schreeuw en een pittig riffje op de gitaar. Dit was al met al een hartverwarmend debuut van Lianne La Havas. bron: nrc

Josh Kumra
Deze jongeman is letterlijk nog heel erg jong, net 20. Josh Kumra is dan ook een singer-songwriter met de benen in het heden en vermengd rustig hiphop en andere moderne muziekstijlen in zijn repertoire. Zijn debuutalbum verschijnt in 2013 pas, maar dan zou het wel eens net zo hard kunnen gaan met Kumra als met Lianna La Havas!