Zornik


+ Audio Adam


Voor fans van Muse, Placebo en briljante Belgenrock!

Zornik wordt vaak gezien als de Belgische Muse. En in die vergelijking zit een behoorlijke kern van waarheid. Het bombast, de waanzinnige melodieën en het puike muzikantschap zijn eigenschappen die Zornik deelt met de Britten. De band bewees dat al in de Effenaar in 2007.

Zornik werd opgericht in 1999 door zanger/gitarist/toetsenist Koen Buyse. Snel na het uitbrengen van debuutplaat 'The Place Where You Will Find Us' snelde de reputatie de band zowat vooruit. Zeker in het thuisland, waar de band inmiddels een aantal knaloptredens op bijvoorbeeld Rock Werchter, Marktrock en Pukkelpop erop heeft zitten. Het vervolg uit 2007 heette 'Crosses' die Zornik opnam op Malta en in september 2012 verscheen er dan eindelijk een nieuw album: ‘Less > More’, waarop de band haar intieme kant laat zien. Zornik is terug in alle simpelheid die rockmuziek zo mooi maakt.

Audio Adam
Uit Groningen komen goede bands, dat is gewoon zo, al jaren. Audio Adam is er zo eentje. De mannen hebben een dosis vreselijk fijne songs met een sterk Britse indievibe en werden daardoor al snel opgepikt als 3FM Serious Talent en stonden onlangs zeer overtuigend te rocken in DWDD!