Greg Holden + Tiny Ruins


+ Lelia Broussard


De talentvolle singer songwriter Greg Holden ken je van zijn hit 'The Lost Boy', maar hij heeft nog veel meer moois gemaakt!

Een singer-songwriter die zich laat inspireren door metal en zijn fantastische album ‘I Don’t Believe You’ onlangs ook als akoestische versie uitbracht. Greg Holden is de naam en hij is langzaam maar zeker de wereld aan het veroveren. De wereld die hij trouwens maar al te graag bereist.

Dat reizen zat er dan ook al vroeg in bij deze geboren Schot. Greg moest als jongeman namelijk verschillende malen met zijn ouders mee naar een nieuw thuis en was daardoor altijd ‘de nieuwe jongen in de klas’. Die trend zette zich voort toen hij de gok nam om voor zijn muziek van Londen naar New York te verhuizen. Tegenwoordig is naast die Verenigde Staten ook nog heel Europa de bakermat  van de zanger, want hier speelt hij misschien nog wel het liefst. En dan te bedenken dat hij pas voor het eerst een gitaar aanraakte toen hij 18 was! Check dit megatalent vanavond in de kleine zaal en laat je inpakken door één van de beste singer-songwriters van het moment.

Check hier de recensie van 'I don't Believe You'.

Tiny Ruins (NZ)
Tiny Ruins is een project van de in Engeland geboren maar in Nieuw-Zeeland opgegroeide Hollie Fullbrook. Deze dame maakt hypnotiserende liedjes in de traditie van songwriters als Carole King en Leonard Cohen. Soms lieflijk en fantasierijk dan weer schurend langs de randen van de folk. Haar debuut cd ‘Some Were Meant For Sea’ (2011) is er een zonder opsmuk, oprecht, ongekunsteld puur, maar vooral met overstelpende warmte en hartveroverende intensiteit. Eén van de ontdekkingen van het afgelopen Naked Song Festival!

Lelia Broussard
Maar dan zijn we er nog niet vanavond, want Greg Holden neemt nog een fanatastische zangers mee:  Lelia Broussard. Deze Amerikaanse singer-songwriter is in eigen land al hard op weg naar de top en gaat vanavond ongetwijfeld een paar zieltjes in winnen in de lichtstad.