Moss


+ The Silhouettes


's-lands beste indiepop band maakt wederom grote indruk met het sterke 'Ornaments'.

Moss-frontman Marien Dorleijn wordt meer dan terecht gezien als de redder van buitenaards goede indiepop en rock uit de lage landen. Het derde album ‘Ornaments’ kwam begin dit jaar uit en bevestigde dat feit opnieuw keihard.

De Amsterdammers lijken over magische drankjes te beschikken in hun oude bunker die als repetitieruimte dient. Drankjes die ervoor zorgen dat er geen b-garnituur op een album komt bijvoorbeeld. En drankjes die ervoor zorgen dat er in de studio bijzonder fijne sounds worden vastgelegd. En, voor de mannen zelf misschien nog wel het gaafst; drankjes die ervoor zorgen dat er ook in het buitenland reikhalzend naar hen wordt uitgekeken.

Eigenlijk is dat flauw, want Moss beschikt gewoon over de juiste kwaliteiten en heeft helemaal geen drankjes nodig. Luister hier maar eens naar hun laatste single 'The Hunter'. Je kunt dat vanavond natuurlijk ook zelf komen aanschouwen in de Effenaar, waar je ook zonder magische drankjes, maar gewoon met een biertje of frisje kan genieten van magie. Indie magie.

Moss stond op Pinkpop 2012, en dit waren de reacties:

Telegraaf:
"Moss plukte op het hoofdpodium de vruchten van hun fantastische derde album ´Ornaments´. Terecht kreeg de band een warm onthaal voor hun show, waar weliswaar weinig te zien was, meer des te meer te horen. Landgraaf genoot."

Nu.nl: "De Amsterdamse band Moss heeft de eer Pinkpop dit jaar te openen en doet dit met verve.

3voor12: "Moss blijft een van de beste en eigenzinnigste bands van het moment. En dus moeten we Moss koesteren."