Red Bull BC One Holland Cypher


15.00 uur pre-selectie / 19:30 uur Red Bull BC One Cypher


Het gaat vanavond maar om één ding: wie is de de beste B-Boy!?

Voor het eerst in de Red Bull BC One geschiedenis komt deze prestigieuze B-Boy battle naar Nederland. Bij Red Bull BC One gaat maar om één ding: wie is de beste breakdancer ter wereld? Tijdens de eerste Nederlandse Cypher (voorronde) in de Effenaar op 10 juni wordt bekend wie er als eerste Nederlander door zal gaan.

B-Boys battelen vanavond één-op-één met elkaar in de hoop gekroond te worden tot de felbegeerde Red Bull BC One-kampioen. Een overwinnning in de Effenaar kan het startpunt zijn van de weg naar Rio de Janeiro. De winnaar van deze Cypher gaat namelijk door naar de Red Bull BC One Western European Qualifier, 22 september in Rotterdam. De beste B-Boy van de West-Europese kwalificatie bemachtigt een plek in de wereldfinale op 8 december in Rio de Janeiro!

Via het forum van Dutchboy.com zijn al veertien B-Boys geslecteerd voor de Cypher in Eindhoven. Via het forum werden breakdance talenten gekozen die met recht kans moeten maken om Nederland te vertegenwoordigen. Voor de Cypher zijn nog twee wildcards te vergeven. B-Boys en B-Girls kunnen zich inschrijven via http://www.redbull.nl/.

De 14 bevestigde namen:
XISCO / SKYCHIEF / RAY / KIDO / REDO / JAZZY GYPZ / TAWFIQ / CRIBS / KOKO / WILLY / DUZKIE DUZK / JAMES / SQUAREZ / JORT FINESSE