Mindcamp Festival


labelpresentaties + uitgebreide muziekmarkt in de foyer


Shipwrec: Inofaith + Astroposer / Eat Concrete: Roel Funcken / Adapter: Ruistuin / Thin Consolation: Herrmutt Lobby / Sending Orbs: Kettel / Lowriders: Ruwe Data + Ard Bit / Visuals: Pixybox Visuals (Adapter) + Videotroopers


Mindcamp brengt je de beste electronica & IDM live acts, vj's en dj´s.

Mindcamp is de terugkerende IDM (Intelligent Dance Music) avond van de Effenaar. Een avond op de leest van illustere electronica labels als Warp (Autechre), Skam (o.a. Boards Of Canada) en Rephlex (Aphex Twin), maar met de spraakmakende acts van NU.

 

Het Shipwrec label levert vandaag maarliefst twee acts:
Inofaith verkent met zijn sfeervolle electronica vol diepe bassen en duizelende synthesizers de donkere kanten van muziek. Dat donkere en wat gespannen karakter is onder andere te horen op de geweldige track ‘Twelve Hours’ met Kaisa Lahtinen van de ‘Dawn Is Late’ EP van de producer uit Deventer.  Robert van der Heijden alias AstroPoser raakte verslingerd aan elektronica nadat zijn oudere broer hem muziek van EOG, Syndrome en Funckarma liet horen. Niet lang daarna dook hij zelf in de VST’s, om er tien jaar later uit te komen met een intelligente mix van techno, hiphop en glitchpop. Het Rotterdamse Clone vroeg hem voor een serie van twelves. Samen met de mannen van Boemklatsch toerde AstroPoser door Nederland.

Eat Concrete is een klein en eigenwijs (vinyl) label opgericht in 2006 door Teun de Reeper aka Pete Concrete. De Reeper, zelf al 18 jaar dj, begon met het uitbrengen van EP’s in eigen beheer. Compilaties met elektronische, maar totaal uiteenlopende muziek van onder meer Orgue Electronique en Mononom.

Roel Funcken, de ene helft van elektronica-duo Funckarma heeft het licht gezien. “Dubstep heeft me wakker geschud”, zegt hij. "Wij maken als Funckarma experimentele muziek die erg op zichzelf staat. Nu komt er ineens een grote stroming langs die ons aanspreekt. De puzzel moet nog goed in elkaar vallen, maar het inspireert me in elk geval enorm. De dansvloer lonkt nu meer dan voorheen".


 

Het Eindhovense collectief Adapter heeft moed en gaat voor progressieve elektronische muziek en audio visuele kunst. Zo focust Ruistuin op IDM, electronica, ambient en creëert met analoge synths een bewegende muur van geluid.

Het Brusselse label Thin Consolation stuurt Herrmutt Lobby naar Eindhoven met hun meesterlijke next level glitch-hop-step, gemaakt op het door hen zelf voor de iPad gebouwde Beatsurfing programma. Daar maken we verder weinig woorden aan vuil, je moet gewoon onderstaande video bekijken!

Sending Orbs wordt gerund door Kettel. Deze Groninger is internationaal doorgebroken met zeer volwassen albums. Creatieve, aan hip hop gerelateerde beats verfraaid met heerlijke melodien en een frisse open sound. Kettel brengt de warme menselijke maat terug in de electronsiche muziek, een welkome gast dus in deze laptop revolutie.

 

Het Lowriders collectief vaardigt Ruwe Data en Ard Bit af naar dit Mindcamp festival.
Met roots in de underground tekno/acid scene, ontwikkelde Ruwe Data naar de bassmusic stijlen dubstep, UK funky, abstract hiphop en booty. Zijn DJsets zijn energiek, rauw, en lopen vooruit op de hype. Voor Ard Bit is IDM lange tijd zijn grootste liefde geweest, maar de laatste paar jaar wordt hij erg geboeid door dubstep, waardoor zijn producties een amalgaam worden van die stijlen.