Afgelast

Factory Floor


+ Marius (live) + Palmbomen (DJ set) + wolvvves


Wat krijg je als je LCD Soundsystem, Joy Division en Sonic Youth met elkaar kruist?

Helaas zal het concert van Factory Floor, aanstaande 17 mei, niet door gaan. De band zit midden in de opnames van de debuutplaat en komt daar niet onder uit:

"Due to unavoidable recording commitments for their debut album, Factory Floor must cancel their appearance."

Gekochte kaarten kunnen uiteraard worden teruggebracht naar één van de verkooppunten.





Juist Factory Floor! De nieuwste loot aan de DFA records stal brengt de ultieme combinatie tussen opzwepende electro, galmende 80's vocals en sonisch experimenten.

Het mysterieuze synthwave trio uit Londen mixt vintage synthesizers met tape-echo’s en stevige drum beats. Factory Floor is een opwindende, hypnotiserende live-act die de industrial van 30 jaar geleden vertaalt naar het heden. De beats en synths zijn extreem monotoon, van elke melodie ontdaan en maar heel langzaam verschuivend. De diepe dubby techno die zo ontstaat, wordt aangevuld met een extreem luide gitaar die klinkt als een angstaanjagend martelwerktuig. De echte meerwaarde van de live setting is de drummer, die strak en intens speelt en de hoogtepunten inluidt door complexer en harder te spelen. Na Fuck Buttons heeft Engeland opnieuw een razend spannende act in de elektronische frontlinie! 

Marius brengt ons fijne live electro die zowel een 80's Maimi Vice feel heeft, als een filmische kwalitiet die ons wegdromend doet denken aan cult klassiekers als Kill Bill en de 60's James Bond. 'S Neerlands opwindenste electrolabel NON Records brengt zijn platen uit, net als die van Palmbomen.

Palmbomen zal een tot in de late uurtjes durende ‘psychedelic chillwave italopop’ dj set weggeven. Want dat is de beste manier om deze act te beschrijven. Hij weet de sfeer jaren '60 pop te combineren met italo disco uit de 80's, maar de mix daarvan klinkt dan weer helemaal nu.

De dj sets van wolvvves ademen de sfeer van de obscure 80's electro van Throbbing Gristle, The Normal en Grauzone, maar worden door de mannen aangevuld met de meest gloomy neo-disco producties anno nu.