DBC NK Breakdance 2012


Solo BBoy Kids Battle + BBoy Crew Battle + Solo Popping Battle


 

DUTCH BBOY CHAMPIONSHIPS 2012

NK BREAKDANCE | 24 MAART| EFFENAAR, EINDHOVEN

Het jaarlijkse breakdance kampioenschap is terug voor de ultieme krachtmeting wie zich aan het einde van de rit de beste Nederlandse breakdance crew mag noemen. Waar de Tilburgse groep de ‘Hustle Kidz’ de afgelopen jaren de titel prolongeerden, zal dat met de nieuwe opzet van dit jaar wellicht geen makkelijke opgave zijn. 

Ook dit jaar is het NK verdeeld in een aantal categorieën. Op de zaterdag wordt eerst begonnen met de Solo BBoy Kids Battle. Kinderen tot en met 14 jaar vertonen hun kunsten in deze solo competitie. De winnaar van de vorige editie, Leelou (van o.a. ‘Breakkidz’, Finalisten van Holland’s Got Talent), zal er alles aan doen om zijn titel te behouden. Met deelname van rond de 100 kinderen zal dat echter geen makkelijke opgave worden.

Later op de dag zijn de ‘BBoy crews’ aan de beurt. Een interessante verandering ten opzichte van voorgaande jaren is het feit dat de groepen nu maximaal uit 4 personen mogen bestaan.
Waar voorheen een onbeperkt aantal leden van de groep mee konden doen, maakt de subtop nu ook meer kans om hun beste dansers op te stellen en het op te nemen tegen de gevestigde groepen.

Tenslotte is ook de solo popping battle een vast gegeven binnen het kampioenschap en de Eindhovense winnaar Jing van de vorige editie zal er alles aan doen om zijn titel in Eindhoven te houden.

Vanaf 20.00 begint het hoofdprogramma van het NK. De finale rondes van elke categorie komen hierbij aan bod. Met de aanwezigheid van internationale juryleden en DJ’s is de 12e editie een om niet te missen!

Tijdschema:
14:30 uur - Zaal Open
16:00 uur - Solo BBoy Battle Kids t/m 14 jaar
18:00 uur - Kwalificatie 4 on 4 BBoy Crew Battle en Solo Popping Battle
20:30 uur - Knock Out fase en finales BBoy Crew Battles en Solo Popping Battle
23:30 uur - Einde / Afterparty

Deelnemers dienen 1 uur voor aanvang van de battle aanwezig te zijn voor registratie check of late inschrijving (indien nog mogelijk)