Amatorski


+ Captain Oats


Vlaamse prachtsongs in kleine zaal!

Sissende elektronica, krakende beats, zwoele akoestische gitaren, vibrafoon, het maakt Amatorski niet uit. Als een liedje om een bepaald geluid vraagt, dan krijgt het dat geluid. Frontvrouw en zangeres Inne Eysermans lijmt de Amatorski soundscapes genadeloos mooi aan elkaar met haar ijzingwekkend warme vocalen.

Ze waren al te gast bij DWDD, speelden zeer succesvol op Noorderslag in Groningen en zijn geliefd bij Hollandse media als 3voor12. Hoog tijd dat deze zuiderburen een sprookjesachtige avond creëren in de lichtstad. De songs van Amatorski roepen herinneringen op aan bands als Portishead, Massive Attack, maar ook PJ Harvey en experimentele pop uit de jaren ’70. Luister maar eens naar ‘TBC’, hun minialbum van afgelopen jaar, en dan begrijp je dat deze Vlamingen niet alleen geïnspireerd zijn door geluid, maar ook door film. Sluit je ogen en laat je meevoeren door de verstilde liedjes van deze bijzondere band. 

Love Like Birds
En als je dacht dat de muziek van Amatorski verstild is, spits dan vooral je oren tijdens het fluisterzachte maar o zo mooie voorprogramma Love Like Birds, het folkproject van de Gentse Elke De Mey. Sssst!