Isbells


Renée


Isbells

Intieme folk-noir van de bovenste plank

In maart 2010 stond er op de Effenaar website bij een agenda item: ‘Indiefolk Isbells is de nieuwe indie sensatie uit België. Blaudzun wordt de Nederlandse verrassing’.

Bijna twee jaar later kunnen we makkelijk concluderen dat deze toekomstvoorspelling is uitgekomen voor beide bands. Blaudzun is hot en het Vlaamse Isbells is een gevestigde naam.

De groep rond frontman Gaëtan Vandewoude gaat op het net verschenen album 'Stoalin'' verder waar het gebleven was en heeft zangeres Chantal Acda aangetrokken voor de prachtig uitgewerkte harmonieën. Hun dromerige pop noir met folkinvloeden en een grote dosis akoestische instrumenten is betoverend, melancholisch, maar zeker niet te zwaar. Het verschil met 2010? Isbells is uitgegroeid van project tot echte band met een zwik ervaring onder de riem en dat hoor je. Vanavond mogen de oogjes even dicht.

Renée
Deze Vlaamse singer-songwriter en kasteeldame -ze pastte met haar vriend 3 jaar op een echt kasteel- maakte in januari een meer dan veelbelovend debuut met haar single 'Dum Dum Dum' dat in februari opgevolgd werd door haar debuutalbum 'Extending playground'. Renée zet de toon voor een betoverend muziekavondje.

Renée - Mauw from la réalité renée on Vimeo.