Koninginnedagfestival met o.a.: Mama Rosin + La Kinky Beat + Rats on Rafts + Jaya The Cat


programma: Jazzsteppa + La Kinky Beat + Jaya The Cat + Mama Rosin + Birth of Joy + The Excitements + Rats on Rafts + The Pussywarmers + Nouveau Vélo


Koninginnedagfestival met o.a.: Mama Rosin + La Kinky Beat + Rats on Rafts + Jaya The Cat

De line-up voor het gezelligste Koninginnedagfestival is rond!

Het programma van het immer gezellige Koninginnedagfestival in onze tuin is compleet! Eerdere jaren wisten we je te verrassen met namen die inmiddels landelijk doorgebroken zijn. Remember Wolfendale en Go Back To The Zoo? Verwacht ook dit jaar weer een fijne mix van nieuwe upcoming bands, talentvolle locals en veel feestelijkheden!

Tijdschema 2012:
13:00 uur open
13:30 - 14:00 Nouveau Vélo
14.20 - 15:00 The Pussywarmers
15:20 - 16:00 Rats on Rafts
16:20 - 17:10 The Excitements
17:30 - 18:00 Birth of Joy
18:20 - 19:00 Mama Rosin
19:20 - 20:10 Jaya The Cat
20:30 - 21:20 La Kinky Beat
21:40 - 22:30 Jazzsteppa

Jazzsteppa
Live dubstep? Ja, live dubstep ja! Dikke beats, live trompetten, drums en nog veel meer. Zelf hangen deze muzikanten uit Berlijn en Londen liever geen label aan hun muziek, want hun shows lopen veel meer dan één genre door. Van dance naar jazz en via pop weer terug naar snoeiharde beats. Maar altijd met echte instrumenten en echte mensen!
 

La Kinky Beat
Manu Chao en het eerdere Mano Negra, het zijn de Spaanse collega’s waar skapunkers La Kinky Beat met volle trots op voortborduurt. Met een dosis trippy dubsounds erbij is het een zonnig feestje dat deze mannen en vrouw geven. La Kinky Beat is dansbaar, zwoel en opzwepend met relaxte vibes. From Espania with love!

Jaya the Cat
De mannen van Jaya the Cat houden van reggae, punk en een alcoholisch drankje in de hand. Hun shows monden dan ook regelmatig uit in dronken feesten, waarbij het publiek net zo hard zingt en swingt als de band zelf. Jaya the Cat komt oorspronkelijk uit Boston, maar heeft al heel wat jaren Amsterdam als thuisbasis. Deze lente verschijnt hun nieuwe album!

Mama Rosin
Trashy cajunblues met een hoop zonne-uren, dat is de Zwitserse band  Mama Rosin die haar platen op het eveneens Zwitserse label Voodoo Rythm uitbrengt. Licht theatrale, catchy en trashy songs, net als bij een authentieke bluesact als C.W. Stoneking het geval is. Mama Rosin is één van de parels van het legendarische underground label. Vandaag hoor je waarom.


Birth of Joy
Deze rockers presenteerden met 'Life in Babalou' onlnags een lekker gruizig album in de sferen van MC5, The Doors, of dichter bij huis; Shaking Godspeed en Automatic Sam. Vieze bluesriffs, catchy orgels, heavy gitaren en vervormde zang. Gewoon lekkerrrr. Checken dit trio!


The Excitements
Het is wellicht wat vrouwonvriendelijk om in een aankondiging van een band te beginnen over de benen van een zangeres, maar laten we eerlijk zijn, deze uit Mozambique afkomstige Koko Jean Davis lijkt niet alleen qua stem op Tina Turner. Naast het feit dat je met dit gezelschap uit Barcelona terug de tijd in gaat naar de meest sexy soul uit de jaren '60, zullen de mannen met rode oortjes naar het podium staan kijken! Let's get excited!


Rats On Rafts
De Hollandse sensatie van dit moment is natuurlijk Rats On Rafts. Met hun frisse combinatie van new wave en punkpop zetten deze mannen de boel op z’n kop, zeker na het verschijnen van debuutalbum ‘The Moon is Big’, september vorig jaar. De uiterst zelfverzekerde band overspoelde Nederland al met optredens waar nog steeds over gepraat wordt, maar zet nu ook voet aan wal op het grote eiland. In Engeland worden ze 'gewoon' op de BBC gedraaid en in januari tourt deze The Cure on speed er met de Hollandse collega’s van Minny Pops.


The Pussywarmers

Nog zo’n schitterende act uit de stal van Voodoo Rythm: The Pussywarmers! Of de titel ‘My Pussy Belongs to Daddy’ van één van hun albums een verwijzing is naar labelbaas Reverend Beat-Man is niet bekend, maar dat dit weer een hoop feestelijkheid meebrengt is zeker. Maar dan wel met een portie ranzige teksten en vieze trashsounds.


Nouveau Vélo (NL)

De Helmondse heren van Nouveau Vélo  brachten onlangs alweer hun tweede EP uit en stonden in september al op de Effenaar-planken tijdens Club 3voor12/Eindhoven en stalen de show tijdens Brandend Zand presenteert in het Klokgebouw. Heerlijk gruizige indie met een twist! Check hun nieuwe EP ‘Moestuin’ voor noppes op Bandcamp.

Check deze playlist voor alle muziek op Koninginnedag 2012!