Afgelast

The Horrors


+ Rats on Rafts + VOOdOO GOLD dj's


The Horrors

Officieel statement vanuit de band: Due to illness unfortunately The Horrors have to cancel their forthcoming shows in Holland. They apologise to their fans who bought tickets for these shows.

---

The Horrors komen dit keer met goed nieuws! Na de verplaatsing van 1 november en de annulering van 13 december, leek het er op dat The Horrors niet meer naar Eindhoven zouden komen. Toch lijken de Britten hun agenda’s omgegooid te hebben, en komen ze met een flinke dosis garage, psychedelica, surf, punk én schuldgevoel op 23 februari 2012 alsnog naar onze kleine zaal!-

En de prijs voor de mooiste albumhoes van 2011 gaat naarrrrrr…The Horrors! De Volkskrant noemden hun ‘Primary Colours’ uit 2009 de beste Britse rockplaat sinds tijden en daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. ‘Skying’ heet hun nieuwe album en de songs daarop zijn net zo briljant als de hoes.


In 2007 waren ze er opeens, The Horrors. De Britten presenteerden op debuut ‘Strange House’ een stevig geluid dat het midden hield tussen garage en punk, maar met name de kwaliteit van de nummers viel meteen op. Met ‘Primary Colours’ uit 2009 werden die nummers voorzien van een gepolijster, psychedelischer en dieper geluid en dat zorgde voor de doorbraak van The Horrors.

De mannen mengen Dick Dale surfloopjes met The Cure vocalen en typisch Britse synthloopjes die je meetrekken in de bizarre maar fijne luistertrip. 80's maar toch modern en vooral erg cool! Volgens insiders die al naar geheime try-out shows gingen in Londen slaan The Horrors opnieuw een flinke zijweg in met het door hen zelf opgenomen ‘Skying’. Van The Horrors krijg je misschien geen enge dromen, maar ze zetten hun fans wel regelmatig op het verkeerde been en dat is ontzettend cool! Luister hieronder alvast het nieuwe album!

Rats On Rafts
Het Rotterdamse Rats On Rafts is natuurlijk het gedroomde voorprogramma vanavond. Met hun frisse combinatie van new wave en punkpop zetten deze mannen de boel op z’n kop, zeker na het verschijnen van debuutalbum ‘The Moon is Big’, september vorig jaar. De uiterst zelfverzekerde band overspoelde Nederland al met optredens waar nog steeds over gepraat wordt, maar zet nu ook voet aan wal op het grote eiland. In Engeland worden ze 'gewoon' op de BBC gedraaid en in januari tourt deze The Cure on speed er met de Hollandse collega’s van Minny Pops.