Oud en Nieuw Festival


Grote zaal: 40 jaar Effenaar Feestplaten met 1971-1980: DJ Peter K + 1981-1990 Dj Peer Vos + 1991-2000: Rob’a’Billy + 2001-2011: dj Snoerend Bart | KZ: Aux Raus + The Kik + Mozes and The Firstborn + dj Quick Fade + Dj DRTMSTR | Café: Pacific Riders


Oud en Nieuw Festival

Het allerlaatste knalfeest van ons jubileumjaar 2011!

Bijna 2012 alweer. Wat vliegt de tijd toch. De Effenaar opende in 1971 voor het eerst haar deuren en dat hebben we gevierd in het afgelopen jaar. Queens of the Stone Age, Motorpsycho, Primus, Fluid, Djax it Up!, ze kwamen allemaal langs of voorbij om ons 40 jaar Effenaar feest mee te vieren. Misschien was je er al een keer bij, misschien niet. Feit is dat je vanavond nog een kans hebt om compleet uit je bol te gaan in de Effenaar. Na vanavond gaan we alweer het 41ste jaar in. En ja, ook dan kun je elke week los bij een topband in een van onze zalen of tijdens een dikke dansavond. Maarre, laten we ons even op vanavond concentreren:

Grote zaal
We blikken in de grote zaal terug op veertig jaar popmuziek, onderverdeeld in vier periodes. We doen het chronologisch: beginnen in 1971 en nemen je aan de hand mee door de decennia heen. En drie minuten voor het feest echt voorbij is, gooien we de grootste belofte van 2012 op de draaitafels. De dj’s schotelen de lekkerste, meest dansbare, feestelijke tracks voor.

 

 

Kleine zaal + café
Zoals je ondertussen misschien gewend bent, is het in alle zalen van de Effenaar feest tijdens Oud en Nieuw. Op de begane grond is het vooral livemuziek die de klok slaat. Met in de kleine zaal de laatste Eindhovense show van gabberpunkers en een portie fijne beatmuziek van The Kik dat onlangs hun kerstsingle 'A Christmas Song for You' uitbracht bij hun label Excelsior. De dj's in de kleine zaal zijn onder meer Quick Fade (Club Fiasco), bekend van zijn swingende indieplaatjes. Vanavond zullen er echter ook veel 60's plaatjes in zijn koffer zitten. Afsluitende dj in de kleine zaal is DRTMSTR, die er met zijn happy hardcore, gabber en carnavalesk geneuzel een grandioze eindknal aan zal geven. En dat na het toch al niet zo zoete Aux Raus. Als dat maar goed gaat...

De allereerste band die in 2012 het Effenaar podium zal betreden is het Eindhovense Mozes and The Firstborn. In 2011 wist de band zich met hun catchy garagepop regionaal behoorlijk in de kijker te spelen. Wij voorspellen dat 2012 het jaar van de landelijke doorbraak gaat worden. Komt ze dus zien, als opener in de kleine zaal!

In het café zorgen Pacific Riders voor de verspreiding van aanstekelijke ritmes op dansvloeren in Europa waarmee heupwiegen en kopschudden gegarandeerd wordt. Ze staan bekend om hun unieke sets die van future-soul, reggae, cumbia, glitch naar funk, baile, hiphop, wonky beats en dubstep gaan.