Uitverkocht

Anneke van Giersbergen


+ Paper Fox


Anneke van Giersbergen

Brabantse zangeres terug met soloalbum in 2012.

Achter het net gevist voor de show van Anneke in de Effenaar? Dan kun je nog bij de volgende zalen terecht voor een kaartje:

Fenix (10 maart), Perron 55 (17 maart), P60 (22 maart), en Mezz (6 april).

Afgelopen jaar liet Anneke van Giersbergen de DWDD-studio en de inhoud van duizenden Nederlandse huiskamers met kippenvel achter na haar vertolking van U2’s ‘All I Want is You’. In september volgde de nieuwe single ‘Feel Alive’ en nu is er dan echt haar nieuwe soloalbum, getiteld: ‘Everything Is Changing’. Van Giersbergen werd in de jaren '90 bekend als frontvrouw van de Nederlandse metalformatie The Gathering en besloot in 2007 te kiezen voor een solocarrière. Haar band noemde ze toepasselijk Agua de Annique. Maar goed, dat is nu gewoon oud nieuws. 

Na een handvol recente samenwerkingen met o.a. Devin Townsend, Within Temptation en Bløf en shows in het kielzog van Smashing Pumpkins en zelfs een optreden voor de Dalai Lama is het perfecte moment aangebroken om een album te lanceren onder eigen naam. Fans van The Gathering, Aqua de Annique en vooral fans van Anneke van Giersbergen opgelet, vanavond tovert de blonde Brabantse kippenvel op de armen van iedereen in de kleine zaal.

Paper Fox
Rein De Paepe is Paper Fox, een zelfbenoemd indie-elektronisch éénvrouwsavontuur. Knisperende electronica licht melancholische vocalen en een gitaaraanslag hier en daar. En op het podium bestaat Paper Fox ook nog uit twee mannen die drums, viool, electronica en een hoop andere instrumenten meebrengen die de juiste sfeer verzorgen. Bijzonder, dat is het woord.