3 Nights in Heaven: James Vincent McMorrow + Brett Dennen + Scott Matthew


Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven presenteren


3 Nights in Heaven: James Vincent McMorrow + Brett Dennen + Scott Matthew

Een prachtige en diverse line-up met drie geweldige singer-songwriters. Dit belooft een intieme en schitterende avond in de Catharinakerk te worden.

James Vincent McMorrow
Headliner van de bijzondere avond in de Catharinakerk is de Ier James Vincent McMorrow, een folkzanger van de klassieke soort. Hij sloot zichzelf vijf maanden op in een hutje aan de kust en nam daar zijn debuut ‘Early In The Morning’ op. De plaat, die vorig jaar uitkwam, werd lovend ontvangen. Sindsdien trad de zanger op met artiesten als Bon Iver, Mark Ronson en Iron and Wine en betoverde hij het pubiek onlangs nog op Into The Great Wide Open. Met zijn breekbare en heldere stemgeluid -McMorrow gebruikt steevast zijn kopstem- brengt hij werkelijk prachtige liedjes, die worden vergeleken met die van Bon Iver en Ray LaMontagne. Brett Dennen
De tweede spot van de avond is voor Brett Dennen. Hij brak door met de hit ‘Make You Crazy’ en heeft inmiddels drie succesvolle albums op zijn naam staan. Mede doordat zijn muziek in tv-series als Grey's Anatomy wordt gebruikt, zijn z'n liedjes in ‘no time’ iTunes top-downloads. Folky liedjes met een hoog feel good-gehalte, gebracht door Dennens aparte, hoge stem. John Mayer is in ieder geval een groot fan van de Amerikaanse singer-songwriter.

Scott Matthew
De Australiër Scott Matthew opent deze prachtige avond. Matthew maakte 2 jaar geleden al in indruk op Flux-S met zijn zwoele, androgyne stem. Een geluid dat vergelijkingen oproept met Antony Hegarty en David Bowie. Over zijn tweede album ‘There Is An OceanThat Divides And With My Longing I Can Charge It With A Voltage That's So Violent To Cross It Could Mean Death’ schreef het Belgische Humo: "Alleen de allergrootsten -denk aan Robert Wyatt, Tom Waits of Scott Walker- creëren een onvergelijkbaar muzikaal universum dat vanaf de eerste noten identificeerbaar is. Van ons mag Matthew aan dat lijstje worden toegevoegd!"