Breathe Carolina


+ Tyler Mae


Catchy as hell en de perfecte mix van crunk, dance en pop

Crunkcore, electronica, pop en dance, het duo Breathe Carolina geeft in ieder geval keihard gas met overstuurde vocalen en snoeiharde hardcore breaks! Maar het gaat er ook rustiger aan toe op het podium, want deze mannen weten hoe ze goede popsongs schrijven en nog veel belangrijker, hoe ze die perfect zuiver zingen.

Kyle Even en David Schmitt, beide uit de underground muziekscene van Colorado afkomstig, besluiten na het uiteenvallen van hun bands voor de grap wat te gaan stoeien met hun oude pc. De eerste EP en het debuutalbum ‘It’s Classy, Not Classic’ van Breathe Carolina worden dan ook opgenomen met een aftandse computer in de huiskamer! Je snapt wel dat de heren zelf ook niet verwachten dat ze over de hele wereld gevraagd worden om langs te komen voor een live show. Maar dat gebeurt dus wel!

Een studio komt er pas aan te pas bij het tweede schijfje uit 2009, dat ‘Hello Fascination’ heet en natuurlijk bij het onlangs uitgebrachte ‘Hell is What You Make It’. Je snapt wel dat deze heren hun tijd niet verdoen. Met drie albums, een EP en tientallen shows onder de riem gaat het hard met de twee. Energiek, upbeat, stevig, vernieuwend, het zijn allemaal termen die dit eclectische duo omschrijven.  En dan snap je vast ook wel dat wij deze mannen niet links kunnen laten liggen. We hebben ze maar meteen vastgelegd voor een gruwelijk dikke show in de kleine zaal.  

Tyler Mae
Nog zo’n band die snapt dat je tegenwoordig best origineel mag zijn. Deze mannen mengen gerust metal met dubstep en voor een spijkerharde punk met grime draaien de Britten hun hand ook niet om. Cross-over was nog nooit zo intens en lekker.