Uitverkocht

Bløf


Alles Blijft Anders Tour


+ support


Klokgebouw show in het kader van 40 jaar Effenaar

Koop je tickets hier: Bløf website. Weet je niet precies waar het Klokgebouw zit? kijk dan op dit plattegrondje.

Dat we in 2011 ons 40-jarig bestaan vieren, kan niemand zijn ontgaan. Gedurende het afgelopen jaar hebben we regelmatig teruggekeken op onze rijke geschiedenis met shows van onder andere Queens of the Stone Age, Primus en Joy Division. Maar we willen natuurlijk graag meer doen dan alleen terugkijken op ons underground verleden. De Effenaar van NU is er natuurlijk ook voor een breder rock en pop publiek. En hoe zouden we dat beter kunnen benadrukken dan met een grote Klokgebouw show van Bløf?

Het industriële Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven, is de perfecte locatie voor het ten gehore brengen van het nieuwe Bløf album 'Alles Blijft Anders'. De band koos voor de opnames van dit album namelijk voor Berlijn. De Hansa Tonstudios hebben een rijke historie; David Bowie, Depeche Mode, REM, Snow Patrol en U2 namen er eerder op.

 Voor een band als Bløf, met de wortels stevig in de rocktraditie, was het bijna heilig om aan dezelfde mengtafel te zitten als waarop U2’s ‘Achtung Baby’ is gemaakt. Werken in een studio met een dergelijke geschiedenis levert ontzag, plezier, inspiratie, bewondering en verwondering op, die ongemerkt in de plaat kruipen en mede de geest van het album bepalen. Ook Berlijn zelf was een inspiratiebron. Al was er weinig tijd om de stad te zien en te beleven, de energie van Berlijn was voelbaar tot in de studio. Met haar ontspannen, vernieuwende, energieke en frisse sfeer kan Berlijn concurreren met wereldsteden als Londen en New York. "Berlijn staat eigenlijk symbool voor ons. De geschiedenis van Berlijn is gestopt in 1945 en de stad is vervolgens opnieuw uitgevonden. Wij hebben onszelf met 'Oktober' en 'April' bewust ontmanteld als rockband, en vanaf de basis weer opgebouwd, tot een soort Bløf 2.0."

Bij een nieuwe, frisse sound hoort een nieuwe vormgeving. Fotograaf en ontwerper Anton Corbijn kreeg de vrije hand in het artwork voor ‘Alles Blijft Anders’. Zijn ideeën bleken naadloos aan te sluiten bij wat Bløf met dit album wil laten zien en horen. Niet toevallig heeft Bløf nu, voor het eerst sinds hun tweede album Helder (1997), een nieuw logo, ontworpen door Corbijn. Een logo dat de nieuw ingeslagen weg onderstreept. Ook Corbijn hechtte veel waarde aan een ander, beter passend beeldmerk. Hij voegde letterlijk zijn handtekening toe aan het album, door het logo en de songtitels op de achterkant in zijn eigen handschrift op te tekenen. Met het nieuwe album is Bløf in haar tweede jeugd beland: "Meer dan ooit verheugen wij ons erop dit album op het podium ten gehore te brengen. Stuk voor stuk energieke nummers die het live heel goed zullen doen.”