De Jeugd van Tegenwoordig


One Night Only With Jeugd


+ special guests: Tom Trago + Rimer London + Teenage Lady Killers e.a.


De Jeugd van Tegenwoordig

Watskeburt? Nou, een speciale Klokgebouw show in het kader van 40 jaar Effenaar!

Koop je tickets hier: Paylogic.

Dat we in 2011 ons 40-jarig bestaan vieren, kan niemand zijn ontgaan. Gedurende het afgelopen jaar hebben we regelmatig teruggekeken op onze rijke geschiedenis met shows van onder andere Queens of the Stone Age, Primus en Joy Division. Maar we willen natuurlijk graag meer doen dan alleen terugkijken naar ons verleden. We willen ook NU een groot feest vieren! En hoe kan dat beter dan met een zeer speciale en grootse Klokgebouw show van De Jeugd van Tegenwoordig!?!

Na hun succesvolle show op Lowlands afgelopen zomer, maakt De Jeugd van Tegenwoordig zich nu op voor het najaar. Onder de noemer 'One Night Only With Jeugd' zal hun komende najaarstour worden afgesloten met een speciale show in Klokgebouw Eindhoven op 16 december, inclusief bijzondere verrassingen en diverse muzikale gasten.

De Jeugd Van Tegenwoordig bestaat uit Pepijn Lanen (Faberyayo), Freddy Tratlehner (Vieze Fur), Ollie Locadia (Willie Wartaal) en zoals altijd bijgestaan door Bas Bron (De Neger des Heils). Vanaf de eerste draaibeurt van 'Watskeburt?!' op de radio, is duidelijk dat De Jeugd van Tegenwoordig een fenomeen is. Allerlei verhalen deden de ronde. Zo zouden de drie rappers elkaar hebben leren kennen bij de voorrondes van Idols 1 en later in huis zijn genomen door De Neger Des Heils Majoor Vlosshard. Ook was er het hardnekkige gerucht dat ze de tekst van 'Watskeburt?!' in de metro hadden gevonden.

Wat de waarheid ook is, met de release van hun eerste album 'Parels Voor De Zwijnen' vestigde De Jeugd definitief hun naam in de Nederlandse muziekwereld. Het album won een onder andere een Edison Award, 3FM Awards, een Mobo Award en vele andere prijzen.

Inmiddels zijn we 6 jaar verder en heeft De Jeugd alle zalen van Nederland en België platgespeeld, op alle festivals gestaan en is hun laatste album 'De Lachende Derde' met de singles 'Sterrenstof' en 'Get Spanish' het meest succesvolle tot nu toe. Zoek maar eens een reden om niet te komen vanavond!!

'Het Klokgebouw, het werd ook wel eens tijd'.

'Een megafestatie van formaat, waar wij als Nederlanders trots op kunnen zijn'

'Ongeëvenaard in zijn klasse. Hier leef je naartoe, dit zijn de momenten!'

aldus het commentaar van De Jeugd Van Tegenwoordig.

 Wil je weten waar het Klokgebouw zit? Kijk dan hier voor een kaartje