The Jezabels + Houses + Club Fiasco


Het Australische The Jezabels was dé ontdekking van de Effenaar programmeurs tijdens The Great Escape!

Onze programmeurs liepen op het Britse festival The Great Escape tegen een onfatsoenlijk fijne band aan en gingen meteen aan de slag om de jonge Australiërs naar Eindhoven te halen. En dat is nu gelukt! The Jezabels is een onweerstaanbaar indie kwartet uit Sydney dat het net even anders doet. Ze mixen pop met indierock en zelfs disco tot een zeer verslavend goedje!

Frontvrouw Hayley Mary is niet onbekend met beroemde collega’s als Blondie, The XX en Karen O. van Yeah Yeah Yeahs, maar Kate Bush komt misschien nog wel het meest in de buurt qua vocale eigenschappen. The Jezabels maken net als Bush muziek met een enorme hoeveelheid emotie die verschuilt zit in de prachtige uithalen van Mary, maar ook in de synthesizerloopjes van toetseniste Heather Shannon. De mannelijke ‘bels’ heten Nik Kaloper die achter de drums zit en de gitaar hangt om de nek van Samuel Lockwood. De vier vrienden brachten drie EP’s uit, tourden in en buiten Australië en lijken -zo vlak voor het verschijnen van hun deduut album- bestemd voor het grote werk. Dat zagen onze programmeurs dus ook en boekten de 'Ozzies' snel voor een bijzondere Eindhovense show in de kleine zaal!

Houses
Het Nederlandse Houses is ondertussen geen onbekende meer in het Nederlandse clubcircuit. Na de goed ontvangen EP wist de band dit jaar een plek op Noorderslag te veroveren en deed de band in maart in onze kleine zaal een support show voor Crocodiles. Vanwege de vele goeie reacties is de band vanavond terug. Het gezelschap uit Amsterdam staat aan de vooravond van de release van hun debuutplaat 'Clean Life' en zal dan ook grote kans veel nieuw werk laten horen.

Club Fiasco
Vanaf 00.30 uur wordt de kleine zaal overgenomen door Club Fiasco. De vaste Club Fiasco dj’s Quickfade en I Am Duo gaan in dezelfde stijl als The Jezabels door met de nodige uitstapjes naar andere genres voor de best dansbare alternatieve rockavond van Eindhoven. Ook de huis vj's Schwarzweide zijn weer van de partij. Verwacht indie, electro rock, powerrock, garage en hier en daar een dance klassieker. Denk aan: Arctic Monkeys, Phoenix, White Stripes, The Drums, Blur, Joy Division, The Wombats, The Naked And Famous, The Black Keys, Two Door Cinema Club, Local Natives, Those Dancing Days, Hot Chip, Kate Nash, The Kooks, Queens Of The Stone Age, Lykki Li, The Strokes, De Staat, Foo Fighters.

Staat jouw favoriet om het weekend mee in te luiden er niet bij? Plaats dan je verzoek op het Club Fiasco prikbord .