E-troit Festival - Next Wave Session ft. Dekmantel


Dekmantel + Rascal & Allegory Rhythm + Tachini (live)


Op zoek naar de roots van de elektronische dansmuziek.

Zeg je Thomas Martojo en Casper Tielrooij, dan zeg je Dekmantel. Ontstaan vanuit de behoefte om het Amsterdamse nachtleven nieuwe muzikale impulsen te bieden, begonnen beide heren in 2007 hun opmars als vaandeldragers van de alternatieve dance. House, techno, UK bass en disco is het vertrekpunt, pure kwaliteit het eindpunt. Vele optredens en eigen avonden verder met gastoptredens van niemand minder dan o.a. Jeff Mills, Moodymann, Kenny Larkin en Derrick May, is Dekmantel een naam geworden die staat voor originele, tijdloze en tegelijkertijd vooruitstrevende muziek, waarbij kwaliteit de enige, maar onverbiddelijke voorwaarde is.

In het voorprogramma Rascal & Allegory Rhythm (Depth Row Series). Deze twee heren van de D.U.S.T! crew hebben al diverse collabs achter de rug en staan garant voor een dikke dosis deep house overgoten met een heerlijk soulvolle saus. Julien Lejay houdt zich muzikaal schuil in Berlijn en hopt af en toe naar Amsterdam. Vanavond mengt hij zijn zwarte goud met de eigenzinnige collectie van de Eindhovense vinyl-fetisjist Rascal.

De muzikale geschiedenis van DommelVallei’s resident Tachini start met de classic Motown soul en funk van o.a. Marvin Gay, Curtis Mayfield en George Clinton. Dit heeft geleid tot een energieke en aanstekende podium-act, doorspekt met funky grooves, stuwende baslijnen en sissende hi-hats. Hij is dan ook dè man bij uitstek die ervoor kan zorgen dat de vanavond zorgvuldig opgebouwde muzikale spanning volledig tot ontlading kan komen.

Deze Next Wave Session is derde van de reeks muzikaal onbegrensde avonden, waarin het organiserende DommelVallei op zoek gaat naar de roots van de elektronische dansmuziek. In het spoor van Mike Dehnert en Joey Beltram als dragers van de voorgaande edities, maak je vanavond gegarandeerd weer een gevarieerde en verrassende volgende stap.