Amon Amarth + As I Lay Dying + Septic Flesh


Een Zweedse metal-ode aan de vuurdemoon Surtur!

Deze Zweden noemden hun band naar een duistere vulkaan uit de verhalen van J.R.R. Tolkien. Zo vredig als The Hobbits samenleven, zo bruut rocken deze onvervalste metalheads van Amon Amarth.

Sinds 1992 gaat deze vulkaan langs de podia en brengt met regelmaat albums uit, die bijna direct standaard werken worden in het genre. Hun onlangs verschenen album ‘Surtur Rising’ gaat verder in op het vertrouwde thema van de band: de Noorse mythologie met al haar goden en heftige oorlogen.
Surtur is namelijk niet alleen een maan van Saturnus, maar ook de leider van de 'reuzen van Muspelheim'; Een gevaarlijke bende van vuurdemonen. Op ´Surtur Rising´ brengt deze Zweedse groep een ode aan deze legendarische demonenleider! Amon Amarth komt in de grote zaal van de Effenaar langs als kwintet, maar wel een onvervalst en snoeihard rockend metalkwintet! Laat de Noorse goden en demonen maar los!

As I Lay Dying is vanavond een meer dan waardige opwarmer voor Amon Amarth. Ook deze Amerikaanse metalveteranen zijn met z´n vijven en al meer dan tien jaar hard bezig om San Diego op de kaart te zetten als stad waar de metal floreert. En dat lukt! Hun laatste album ´The Powerless Rise´ kwam afgelopen jaar uit en is weer een waar metaljuweel. Een juweel zo hard als een diamant welteverstaan! Maar je krijgt nog meer vanavond. De Griekse death metal band Septic Flesh is namelijk ook van de partij. De mannen lijken allerminst last te hebben van de Griekse crisis en zijn bovendien keihard terug met een moddervet album genaamd 'The Great Mass'.