Muzikantendag


met o.a. Thé Lau + Buffi Duberman + Allan Eshuijs + Norbert Plantinga (directeur Universal)


De Muzikantendag is dé plek voor muzikanten om meer te weten te komen over zowel de artistieke als zakelijke aspecten van het muzikantschap.

Met workshops, masterclasses, en demopitches krijgen muzikanten en auteurs extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Grootheden uit de muziekindustrie vertellen hun verhaal en geven tips. Dit jaar zijn onder andere Thé Lau, Buffi Duberman, Allan Eshuijs en Norbert Plantinga (directeur Universal) aanwezig.

Informeren en netwerken

Met diverse clinics, workshops en lezingen kunnen muzikanten zich laten informeren en inspireren door internationale en nationale grootheden uit de muziekindustrie. Hoe schrijf je een hit? Hoe word je beroemd in het buitenland? Hoe haal je een opdracht of een optreden binnen? Op deze, en andere vragen, wordt tijdens de Muzikantendag antwoord gegeven. En aangezien er professionals en grootheden uit de muziekindustrie aanwezig zullen zijn, is dit tevens dé gelegenheid om te netwerken.

 

Demospreekuren en demopanel

Een uniek aspect van de Muzikantendag is dat muzikanten hun demo één op één kunnen laten beluisteren en beoordelen door professionals. A&R managers van platenmaatschappijen zoals Imagem en Universal, vertegenwoordigers van boekingskantoren, programmeurs van zalen en muzieksamenstellers van radiozenders als 3FM en KinkFM zitten klaar om de demo’s van commentaar te voorzien. Traditioneel wordt de Muzikantendag afgesloten met een demopanel. Voor een volle zaal bespreken erkende muziekspecialisten plenair de ingeleverde demo’s.

 

Kaartverkoop

De voorverkoop voor de Muzikantendag gaat zaterdag 12 maart van start. Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via www.ticketmaster.nlen bij de bekende voorverkoopadressen. Voor Buma en Sena leden zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nlof www.sena.nl.

 

Meer informatie is te vinden op www.muzikantendag.nl

 

Buma en Sena presenteren de Muzikantendag on Tour en wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, 3VOOR12, BKKC, ZIMIHC en PopEi, met medewerking van EHPO en De Muzikantengids.