Uitverkocht

Crystal Fighters


+ The Benelux + Beat Tha Calaveras (dj's)


Crystal Fighters

Ze zijn tropisch, uitbundig, eclectisch en rete dansbaar. Crystal Fighters maakt baskertronica en zal fans van Yeasayer, MGMT, Manu Chao en M.I.A. zeker blijmaken!

De Engelse band Crystal Fighters mixt aanstekelijke dancebeats met Baskische folk invloeden. Traditionele instrumenten gaan daarbij hand in hand met pompende beats en rockende baslijnen, terwijl er een tropische sfeer hangt boven de uitzinnige dansvloer.

De ‘hipsters’ onder ons hadden dit kleurrijke gezelschap waarschijnlijk al opgemerkt na hun eerdere singles releases (I Love Londone en X-tatic Truth)  op het trendsettende Kitsuné-label uit Parijs. Het verhaal van het fantastische debut album 'Star Of Love' is bijna te mooi om waar te zijn. Het album is volgens de band gebaseerd op een op de rommelzolder gevonden, en nooit afgemaakte Spaanse opera, geschreven door de geesteszieke en verwarde grootvader van hun zangeres Laure, een geboren Baskische. 

De plaat is zowel mystiek folky als euforisch stuiterend tussen techno, dubstep en electrorock. Soms lijkt het geluid van Crystal Fighters op dat van freakbands als Yeasayer, MGMT en Animal Collective, en vervolgens weer op dat van een dance georiënteerde indieband als Klaxons. Maar daar blijft het niet bij. Wereldmuziek, dance, punk, dubstep, het draagt allemaal bij aan de feestvreugde.