Uitverkocht

Queens of the Stone Age


Spelen hun debut album in het kader van 40 jaar Effenaar


+ The Dough Rollers


Queens of the Stone Age

Spelen hun debut album uit 1998!

Queens of the Stone Age zeefdruk poster (online) te koop
Vanwege de vele enthousiaste reacties op de Queens of the Stone Age poster die ontworpen is door Tijs Oliemeulen hebben we besloten een gelimiteerd aantal zeefdruk posters te maken.

Om zo'n handgemaakte poster te bemachtigen kun je via deze link of gewoon aan de Effenaar kassa een poster kopen. De prijs is € 17,50 per poster. Je krijgt dan een ticketmail en met dit bewijs kan je deze gelimiteerde posters vanaf zaterdag 14 mei na afloop van de QOTSA show ophalen bij de Effenaar. De dagen erna kan je ze tot en met vrijdag 27 mei aan de dagkassa van de Effenaar verkrijgen. Maar let wel: op = op!

Grill With The Flow (Pre-QOTSA BBQ-menu)

Speciaal voor deze Queens of the Stone Age show heeft onze kok Dies een speciaal Barbeque-menu samengesteld. Voor € 12,50 wordt er een vlees-, vis- of vega-schotel samengesteld. Dit zal allemaal tussen 17:00 en 20:00 buiten in het zonnetje worden geserveerd (bij slecht weer verplaatsen we naar binnen).  De reserveringslijst is inmiddels vol (ook vanwege het twijfelachtige weer).

Showinfo
In het kader van 40 jaar Effenaar en de re-release van het debut album komen QOTSA terug naar de zaal waar ze in 1998 het album kwamen presenteren. In dat jaar kwam namelijk het zelfgetitelde debuutalbum van Queens of the Stone Age (QOTSA) uit. Een kleine hype zorgde ervoor dat het schijfje van de toen kersverse Amerikaanse band het best aardig deed. De hype was gebaseerd op het feit dat ex-Kyuss gitarist Josh Homme, die in 1995 zelf de stekker uit die stoner rock legende trok, de frontman bleek te zijn. Op 7 maart komt het lang uitverkochte QOTSA-album opnieuw uit, geremasterd en met 3 tracks die niet op het origineel stonden. En dat is fijn voor alle liefhebbers van psychedelische, gruizige, zware en verdomde sexy rockmuziek!

We spoelen vooruit naar 2011:  QOTSA komt voor drie shows naar Nederland en zal ook in de Effenaar het inmiddels tot stonercult verheven debuutalbum spelen. Homme verklapte onlangs dat er daarnaast ook wat nieuw materiaal en spannende jams verwacht kunnen worden. Overigens gebeurde precies dat ook al in de Effenaar vlak na de originele release in 1998. QOTSA heeft zich inmiddels dubbel en dwars bewezen als heavy band die ook het mainstream publiek aanspreekt met meer poppy nummers. Denk maar eens aan het superaanstekelijk 'No One Knows' en 'Feel Good Hit of the Summer' waarin de verdovende middelen 'Nicotine, Valium, Vicodin, Marihuana, XTC and Alcohol' als een mantra voorbij komen. 

QOTSA stond in wisselende bezettingen op alle grote festivals en bracht in 2002 een album uit dat vrijwel direct een rockstandaard werd: Songs for the Deaf. Ook Rated R uit 2000 en de albums die volgden, brachten Homme en zijn bandmakkers succesvol de hele wereld over op podia, tv en internet. Onlangs schitterde de boomlange gitarist ook nog als frontman van de superband Them Crooked Vultures, waarin niemand minder dan drummer Dave Grohl (Foo Fighters) en bassist John Paul Jones (Led Zeppelin) de ritmesectie verzorgen. Er staat dus nogal wat op het podium op 14 mei!

Homme, die als één van de beste gitaristen van de wereld wordt beschouwd,  overleed afgelopen jaar nog bijna op de operatietafel tijdens een simpele knie-ingreep! Hij was vervolgens weken aan bed gekluisterd. Eigenlijk maar goed ook, want de beste man is al sinds zijn Kyussdagen non stop aan het touren of albums aan het opnemen met zijn muzikale bands en projecten (o.a. Desert Sessions, Eagles of Death Metal) . Hij is dus lekker uitgerust voor deze ultieme rockshow in de Effenaar!

Nog niet uitgerockt na QOTSA? Ga dan nog effe door in de kleine zaal tijdens de enige echte Feel Good Afterparty of the Stone Age

Voor deze show is een speciaal Vip-arrangement mogelijk in onze skybox. Wilt u een exclusief bedrijfsuitje? Kijk op onze verhuur-pagina voor meer informatie.