Vlammende Vlamingen: Steak Number Eight + Charlie Jones' Big Band + Garcia Goodbye


Line-up: Steak Number Eight + Charlie Jones' Big Band + Garcia Goodbye


De tofste nieuwe Belgische bands zie je vier keer per jaar tijdens onze concertavond Vlammende Vlamingen!

De eerste bevestiging voor de derde edtie van Vlammende Vlamingen is het inmiddels tot trio uitgegroeide bluesy rock gezelschap Charlie Jones' Big Band. In hun jonge bestaan blijft Charlie Jones’ Big Band niet onopgemerkt. Zo waren ze vorig jaar finalist in 'De Lawijtstrijd' en werden ze tweede op 'De Beloften'. Dit jaar bereikten ze de halve finale van Humo's Rock Rally en werden verkozen tot Vibe-plaat van de week op de Belgische Radio 1. Ook in Nederlands begint de band de aandacht op zich te vestigen. Op Eurosonic speelde de band voor een bomvolle zwetende zaal een dampende set. Het Nederlandse label Quadrofoon Records (onder meer Shaking Godspeed en Hooghwater) bracht het album 'Wash The Dirt Off These Hands' onlangs uit op vinyl.

Zomers, poppy, dansbaar en natuurlijk Vlaams; Garcia Goodbye is zo’n band die het rustig aan doet. Zonder hypes, zonder haast, maar wel met een schijfje vol ontzettend lekkere liedjes, getiteld: 'Daydreamer Sleepwalker'.

De groep begon in 2008 als project van singer-songwriter Tommy Gontie en producer Ruben Debusschere, maar groeide al vlot uit tot de band die vanavond op de planken staat in de Effenaar. Een prachtige tegenpool voor het dampende rock ’n roll gehalte van Charlie Jones' Big Band. Garcia Goodbye bedwelmt je met supercatchy hooks en ingetogen liedjes over de monsters onder je bed.


Aan diversiteit geen gebrek vanavond. Wat te denken van de snoeiharde post-metal van Steak Number Eight? Deze jonge mannen -net 18- uit Wevelgem zijn echt net zo strak en zwaar als hun voorbeelden Isis en Mastodon. Hun album ‘All Is Chaos’ werd opgenomen onder leiding van Triggerfinger’s Mario Goossens en dat betekent eigenlijk bij voorbaat al dat het goed snor zit! Wat je vanavond kan verwachten van deze afsluitende band is donderende riffs, sfeervolle passages en een in your face gehalte waar de Hulk bang van zou worden. RifRaf schreef: “All Is Chaos is een verbluffende motherfucker van een plaat.(…) Vette sound, dito plaat, we drukken ‘All Is Chaos’ aan de borst!” Ben je al overtuigd? Wij wel!