Club 3VOOR12/Eindhoven presenteert: Hunting The Robot (EP Release)


Hunting The Robot (EP Release) + Dearworld + aansluitend tot 02.00 dj I Am Duo


De clubavond staat vanavond in het teken van de EP release van Hunting The Robot!

De 3VOOR12/Eindhoven clubavond vanavond is niet zoals gebruikelijk een showcase met nieuwe bands uit eigen stad, maar een ware releaseparty. De gehele avond staat in het teken van de EP release van Hunting The Robot, een van de meest originele en veelbelovende bands uit Eindhoven. De allereerste officiële release van Hunting The Robot is iets waar heel muziek beminnend Eindhoven naar heeft uitgekeken. 

In het eerste gesprek met 3VOOR12/Eindhoven, in juni 2009, gaf Hunting The Robot aan dat Nederland toe is aan nieuwe muziek. Vastberaden om dat zelf te brengen begon de band aan een single releaseplan: iedere maand kon een nieuw nummer gratis gedownload worden. Van al die nummers heeft alleen Carnival de EP gehaald. Aan het verschillende geluid van de singles viel al op te merken dat er volop werd geëxperimenteerd. Hunting The Robot zocht naar het nieuwe geluid dat Nederland nodig heeft. Op de EP ‘ Our Ocean Is Illuminated’ is dat geluid te horen. Zoals de titel van de EP al doet vermoeden, zijn ze diep gegaan, maar is het eindresultaat verademend. De band biedt het beloofde tegenwicht aan de vaak wat eenvoudige hedendaagse popmuziek. Ze hebben het aan gedurfd om een episch geluid te combineren met filosofisch getinte teksten en complexe composities. De elektronische invloeden zijn evenwichtig, spannend en vullen het indie geluid waarmee ze bekend zijn geworden perfect aan. 

Our Ocean Is Illuminated is de bijzondere muzikale visie van vier jonge jongens uit Eindhoven. Die visie willen ze graag presenteren op 4 februari aanstaande. De EP is vanaf 1 februari al gratis te downloaden, maar voor de liefhebber is de EP, inclusief fabelachtig artwork, ook fysiek te koop na afloop van de EP presentatie. Verwacht een grootse presentatie met eigen visuals en een langer dan gebruikelijk durende show. Hunting The Robot is er klaar voor om Nederland te veroveren. 3VOOR12/Eindhoven is daar altijd al overtuigd van geweest en ziet haar clubavond dan ook als de ideale start van een flinke reeks concerten door heel het land ter promotie van Our Ocean Is Illuminated. 

De elektronische rock van supportact Dearworld, die ook niet vies is van effecten, sluit bijzonder goed aan op de sound van Hunting The Robot. Dearworld werkt ook hard aan de release van hun eerste EP. Op onze clubavond zal die nog niet te koop, maar wel al grotendeels te horen zijn. Op de 3VOOR12/Eindhoven clubavond van 4 februari hoor je de muzikale vernieuwingen dus het allereerst. En na afloop is er nog een klein feestje met dj duo I Am Duo dat geheel in dezelfde stijl een set heeft samengesteld. Voor slechts vijf euro ben je er de gehele avond bij. Wil je meer weten over deze avond en de bands die dan optreden? Luister dan de komende weken op maandagavond van 19 uur tot 21 uur naar 3VOOR12/Eindhoven radio op Studio 040.