Sine: Dubstep: o.a. Kryptic Minds


Line-up: Kryptic Minds (Black Box, Osiris Music, Swamp81) UK + Goldorak (Untitled!) BE + Piro (Sine, Broke) + Strye (Honderd40) + Visuals by VJ ZAROS (Eyesupply.tv) + Hosted by MC MAC (Raw Endz)


Wop Wop Wop, ook in 2011 garanderen we je tijdens Sine de dikste dubstep!

Sine is trots met de komst van Kryptic Minds, die vanavond in het kader van zijn 'Can't Sleep' album tour de Effenaar aandoet! Eindhoven is een van de weinige steden waar zijn kersverse deep-bass heavytunes nu al uit de speakers zullen knallen!

Kryptic Minds
Kryptic Minds presenteert op Sine hun tweede dubstepalbum: 'Can't Sleep', de opvolger van hun dubstepdebut uit eind 2009, op Loefah’s Swamp 81 label. Hun korte dubstepgeschiedenis doet anders vermoeden, toch gaat Kryptic Minds tien jaar terug. Simon Shreeve & Brett Bigden (a.k.a. Leon Switch) brachten talloze drum&bass releases, onder meer op de labels Metalheadz, Tech Itch, maar vooral op hun eigen Defcom Records. Een paar jaar terug besloten ze de stekker eruit te trekken. Het duo vond Drum & bass niet meer inspirerend genoeg om met nieuwe releases te komen. Briljant genoeg kregen ze als duo nieuwe inspiratie door een compleet andere sound. Vanuit het harde drum&bass startten ze door met dubstep, geinspireerd door de diepe sound van Mala (Digital Mystikz), Loefah en Burial. Het harde rauwe randje van Kryptic Minds is nog steeds onmiskenbaar en in hun dubstep hebben ze duidelijk lessen getrokken uit hun voorbeelden. Het album 'Can't Sleep' verschijnt pas over een paar maanden en het is nog onbekend welke tracks er precies op komen. Verwacht op Sine veel nieuw eigen werk; een dikke preview dus!

Goldorak
Vorig jaar rockte Goldorak nog samen met zijn vaste dj partner Solpher de zaal vooraf aan RSD. Goldorak en Solpher zijn Antwerpenaren die al een tijd belangrijke spelers zijn in de Vlaamse dubstepscene. Het duo is resident bij het vooraanstaande Antwerpse Untitled! dubstepfeest en houdt daarnaast de Belgische scene wakker met likkebaardend lekkere dubstepsets door het hele land. Na precies een jaar komt de helft van dit topduo op Sine de tent weer afbreken. Een set van Goldorak is een garantie voor de kneiter dikke sound van pure dubstep.

Piro
De Sine papa Paul Piro ontbreekt uiteraard niet op dit mooie affiche!

Strye
Strye is de man achter de Honderd40 dubstepfeesten in Amersfoort en is al betrokken bij de Nederlandse dubstep scene vanaf het begin. Samen met Piro zal hij de avond in stijl openen met de beste mix van oude, nieuwe, diepe en harde dubsteptunes.